Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
У ШАПЦУ ОСНОВАН ПОКРЕТ ЗА ТОЛЕРАНЦИЈУ

Истинска граЂанска опција

У сали биоскопа “ЛМ” у Шапцу Покрет за Толеранцију је протекле среде, одржао оснивачку скупштину Градског одбора Шабац, на коме је за председницу изабрана Мирјана Бингулац, дипл. економиста, за потпредседнике Андријана Личанин, дипл. економиста и Богдан Василић, дипл. агроном.
У присуству представника политичких странака, покрета, удружења, чланова и симпатизера Покрета присутнима су се у име домаћина обратили: Јасминко Хаџисалиховић, председник Покрета за Толеранцију, Мирјана Бингулац, новоизабрана председница Градског одбора и Драшко Бегуш, члан Градског одбора.
Говорећи о борби и залагању Покрета за ТОлеранцију за признавање статуса националне мањине, кршењу људских и мањинских права и двоструким стандардима ресорног министарства по питању поштовања Закона о заштити права и слобода националних мањина према национално декларисаним Југословенима, Јасминко Хаџисалиховић, председник Покрета за Толеранцију, је рекао да у Републици Србији исти закони не важе подједнако за све. Постоје националне мањине које не испуњавају све критеријуме према чл.2. Закона о заштити права и слобода националних мањина али се сматрају националном мањином. Наравно, Закон о заштити права и слобода националних мањина то и не тражи јер се не тражи испуњавање свих набројаних критеријума већ је довољно да има неке од побројаних. Код многих је могло, зашто у случају Југословена не може, запитао се Хаџисалиховић.
“Чињеница је да велики број грађанског гласачког тела у нашем граду не излази на изборе јер до сада није постојала истинска грађанска опција преко које би артикулисали наш став. Покрет за Толеранцију отвара нову могућност нашег избора. Бићемо мост политичке толеранције у Шапцу“, истакла је Мирјана Бингулац, новоизабрана председница Градског одбора Покрета за Толеранцију Шабац. Она је позвала све оне који се до сада нису бавили политиком и све оне који су разочарани изашли из политичких партија да се прикључе Покрету за Толеранцију у Шапцу, јер грађани треба да узму живот у своје руке. „Наш град у наше руке, не препуштајмо га у руке „великих лидера“. Волимо наш град и наше житеље, јер Шабац припада нама – Шапчанима”, закључила је Бингулац. Градски одбор “Покрета за Толеранцију” у Шапцу поред Мирјане Бингулац чине и потпредседници Андријана Личанин и Богдан Василић, и чланови: Владимир Живановић, Биљана Поповић, Милан Трифуновић, Драшко Бегуш, Стојан Мајсторовић, Момир Церовић, Милан Савић, Лутво Мемић, и Марко Бингулац.
Б. Иветић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa