Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ ОпШтински одбор БогатиЋ

БОРБА ЗА ЗДРАВЉЕ ШКОЛСКЕ ДЕЦЕ

Саопштење поводом изјаве председника општине Богатић Ненада Бесеровца, да је иницијатива Зелених Србије општинског одбора за Богатић да се реши проблем пијаће воде у школама у Клењу и Дубљу „Злоупотреба у политичке сврхе“, као и поводом тврдње да није знао да проблем постоји.
Зелени Србије желе да нагласе следеће:
Иницијатива да се деци у школама обезбеди исправна и здрава вода за пиће никако не може бити политизација, већ борба за живот деце, и у крајњем добра намера према грађанима и грађанкама општине Богатић. Зелени Србије су и основани да се баве политиком на другачији начин. Деца су без воде већ четири месеца а нико није реаговао. Непрофесионално је оптуживати оне који су на проблем указали, уместо преузети одговорност за свој посао и радити га одговорно. Функционери у општини су изабрани од стране грађана и њима су одговорни. Зелени Србије су у сваком свом обраћању општинским властима предлагали решења, а тако је било и овог пута: предложили смо краткорочне и дугорочне мере за решење и послали иницијативу, иако у општини постоје људи који су запослени и плаћени од пара грађана за тај посао! У буџету за 2016. годину највећи део средстава за заштиту животне средине у општини управо иде на плате и административне трошкове. Оно што Зелене Србије највише забрињава у овој изјави је чињеница да председник општине Ненад Бесеровац, није знао да деца немају исправну воду већ четири месеца! Ево, ми ћемо анализе воде проследити председнику ако их он нема, а то је стварно велики пропуст.
И опет кажемо, да не буде после да нисмо рекли, а то нек потврде и стручњаци из општине: хлоринатор може бити само привремено решење. Хлор је отров који убија живе организме, а као такав сигурно не прија ни нашем организму. А, осим тога не утиче на хемијске супстанце, тешке метале, песак, рђу, вирусе, па је с тога као концепт заштите воде у већини развијених земаља искључен из употребе. И поставља се питање “шта ћемо сутра, када се у води појаве нитрати или нитрити“, као у Дубљу!?
Ако председник Ненад Бесеровац види да еколошки проблеми постоје на сваком кораку, морало је бити издвојено више новца из буџета за санирање тих проблема, све друго је неозбиљно-поражавајуће! 2,1% за нагомилане проблеме је стварно неозбиљна цифра.
Председник Зелених Србије - Одбор

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa