Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
У СУСРЕТ 2016. ГОДИНИ

ПОЧЕЛО ОДБРОЈАВАЊЕ

Новогодишњи вашар, отворен 21. децембра, на Градском тргу, окупио велики број продаваца, а Шапчанима поред могућности куповине поклона понудио и разноврстан забавни програм
Од игле до локомотиве, рекао би наш народ. У преводу било је свега и свачега током десетак вашарских дана који су ове године неочекиваном одлуком Градске управе обрадовали како продавце тако и купце. У понуди је било за сваког понешто и то од новогодишњих украса, преко слаткиша и незаобилазних медених срца, вина, до ручно рађеног накита, ручних радова, декупажа, природних миришљавих сапуна.
Понуде доста, а у џепове купаца овога пута нећемо завиривати. Свесни смо чињенице да година, која ће за који сат остати за нама, није била нимало финансијски повољна како за грађане Србије тако ни и за Шапчане. Ипак, пред дочек Нове године „одрешиле“ су се скоро празне кесе, тачније отворили се већ ионако истањени новчаници.
Како ред налаже ваља се у Новој години мало и почастити, па тако заборавити и на бриге и проблеме. Оне су, бар што се деце тиче, биле на последњем месту. Организатори Новогодишњег вашара поред концерата за њих организовали су разне радионице и дечје представе. Градским тргом током дана и вечери одјекивали су звуци попа, рока, староградске музике. Смењивали су се шабачки бендови и ди џејеви. Основци су показали своје глумачке способности на новогодишњим приредбама, а веселило се и на концерту поводом почетка распуста.
Свој допринос дали су уметници из Удружења „Комбинарт“ који су осликавали панеле у својој Галерији на отвореном.
Ту није крај. Док полако очекујемо одлазак старе, а долазак Нове године, најмлађи ће овог преподнева, од 11 часова, моћи да присуствују журци са кловновима. Од 12 часова Деда Мраз делиће пакетиће, а од 13 до 16 часова биће организована Дневна новогодишња журка.
За оне старије од 21 час, одлуком Градске управе осим у Тржници кренуће и на Тргу почеће журка у најлуђој ноћи.
Они који до сада нису посетили Новогодишњи вашар имаће за то прилику све до 6. јануара наступајуће године.
ДОЧЕК И НА ТРГУ
Задовољни атмосфером која је владала током првих десетак дана на Новогодишњем вашару Градска управа града Шапца одлучила је да поред новогодишње журке у Тржници организује и дочек Нове године на Градском тргу.
- Ослушнули смо жеље грађана и лако се договорили. Приметили смо да сваки бенд има своју публику, а оркестар који изводи староградске песме посебно је добро прихваћен. Зато смо решили да понудимо грађанима оно што желе. Журка ће бити у Тржници, на клизалишту и Тргу. Бендови ће се смењивати и наизменично наступати на обе локације, а грађани ће моћи да бирају - рекла је Милица Симић, организаторка програма.
Тако ће у новогодишњој ноћи Шапчани имати прилику да чују шабачке бендове „Фу#кед Уп“, „Слонз“, „Суперменси“ и београдски „Грандпа Цандyс“, ДЈ Светислава Милошевића, ДЈ Диму, ДЈ Ребеццу, Оркестар староградске музике „Чивијаши“. Програм креће од 21 час, а учесници ће се смењивати на Тргу и у Тржници.
Текст и фото: Оља Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa