Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
МЛАДИ О ПРАЗНИЦИМА И ЈОШ ПО НЕЧЕМУ

ПИТАЛИ СМО, РЕКЛИ СУ

Желећи да се у наступајућој години чује и глас младих у нашем листу за почетак питали смо волонтере Канцеларије за младе града Шапца како виде годину иза себе али и шта би желели да прочитају у новом „Гласу Подриња“
Било да имају једанаест, дванаест, шеснаест или деветнаест година њихова размишљања су слична. Нова година за њих представља почетак нечег новог, а Божић време када се породица окупља. Жеље су им различите, а мишљења су да у новом „Гласу Подриња“ треба више простора поклонити младима, њиховим ставовима, жељама, надањима. Желећи да ослушнемо њихова мишљења поводом предстојећих празника, протекле године, али и ономе што би волели да прочитају у „Гласу Подриња“ за почетак смо питали волонтере Канцеларије за младе града Шапца шта мисле поводом свега тога. А ево шта су нам они одговорили.
Ђорђе Арсић, 11 година
- Нова година за мене представља много нових лепих тренутака, више прилика за дружење, и могућност да се помиримо са онима са којима смо у свађи и да у Нову годину уђемо као пријатељи.
- Жеља ми је да проводим више времена са својим родитељима. А кад је у питању Канцеларија за младе, желим да наш акваријум о којем се сви подједнако бринемо буде пун рибица.
- Сваки Божић проводим са породицом у селу, то је прилика да се сви окупимо и да разговарамо, шалимо се и препричавамо догодовштине које нам маме осмех на лице. То су ми најлепши тренуци.
- По томе што сам почео да тренирам кајак, који ми се јако свиђа и што сам упознао пуно занимљивих људи.
- Можда би могао да буде неки стрип, занимљиве стране за млађе које би ми биле занимљиве.
Катарина Симић, 12 година
- Представља нови почетак, добијање много поклона и то да сам на распусту и да могу да одмарам уз новогодишњи програм.
- Моја новогодишња жеља је да завршим шести разред као одличан ђак, и да могу што више да проводим време у Пољопривредној школи где похађам школу јахања.
- На Божић се окупља цела моја породица и тада размењујемо поклоне, а ми најмлађи увек добијамо највише поклона.
- Памтићу је по активностима које смо имали у Канцеларији за младе, као што су Летње школице и екскурзије које су биле организоване за нас волонтере, по одласку на летовање чак два пута са породицом.
Јована Марковић, 16 година
- Нову годину видим као почетак нечег новог.
- Имам доста новогодишњих жеља али издвојила бих као најбитније оне које се тичу школе, као и да наредна година буде што успешнија, да упознам што више људи, прођем кроз нека нова искуства и, наравно, да се добро забавим са мени драгим особама.
- Божић као најлепши и најсрећнији празник код нас је дан када сви треба да будемо у кругу своје породице и да тог дана размишљамо што позитивније да би нам можда таква била и цела наредна година.
- Сваку годину иза себе треба памтити само по лепим стварима јер оне лоше увек треба „ставити“ у заборав и ићи напред.
- Волела бих да читам више о догађајима у граду који се тичу младих, о неким људима који су добри у нечему а о њима се не прича уопште.
Вања Кузмановић, 19 година
- Не бих да звучим отрцано, нити да користим већ познате клишее, али Нова година је заиста за мене настанак нових прилика, могућности, али и обавеза и одговорности.
- Тешко је имати једну новогодишњу жељу, али не рачунајући здравље свих чланова породице, волела бих да што више напредујем и будем успешан студент.
- Божић, један од ретких дана када је град жив. Шалу на страну. Божић је један од најлепших празника. Чак и сада, са деветнаест година очекујем да ме сачекају поклони, а Божић Бата сакрије чизме (смех).
- Упис на факултет и селидба у Нови Сад дефинитивно су највише обележили моју 2015. годину.
- Можда бисте могли да дате прилику неком средњошколцу или средњошколки који би волели да се баве новинарством да имају своју колумну у вашим новинама. Верујем да би то било занимљиво и читаоцима, а вама би донело новитете.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa