Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
БИВШИ РАДНИЦИ МИНЕРАЛНИХ ЂУБРИВА НАЈАВЉУЈУ ПРОТЕСТЕ

ХОЋЕМО САМО ОНО ШТО НАМ ДУГУЈУ

Прошлог петка бивши радници Зоркиних Минералних ђубрива окупили су се испред зграде „Гласа Подриња“ и РТВ „Шабац“, како би још једном скренули пажњу јавности на свој вишегодишњи проблем. Наиме, иако имају пресуду Међународног суда у Стразбуру и Привредног суда у Ваљеву, још увек им нису исплаћене заостале зараде, а новац је са посебног рачуна Агенције за приватизацију пребачен у стечајну масу.
- Ту се јављају бројни повериоци, тако да за нас на крају неће остати ништа. Не можемо да разумемо државу која не поштује своје законе. На нама је само да вршимо притисак и од Нове године крећемо са протестима јер немамо други излаз - каже председник иницијативног одбора за наплату радничких потраживања Радосав Јаковљевић.
На конто заосталих зарада за 875 радника треба да се исплати око милион динара. Према речима Јаковљевића, друга замерка оштећених радника је што Документ којим се прецизира до ког датума заинтересовани треба да се пријаве за наплату својих потраживања није објављен ни у једном од локалних средстава информисања.
Т.Т.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa