Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
РОБНО ТРАНСПОРТНИ ЦЕНТАР

БОЉИ ДАНИ ЗА ШАБАЧКУ “ЗОНУ”

Протеклих месеци решени вишедеценијски проблеми: укњижена имовина, изграђена водоводно канализациона мрежа, реконструисани објекти. У години пред нама руководство се нада новим инвестицијама
Актуелно руководство “Робно транспортног Центра” АД Шабац са разлогом тврде да за ову фирму иду бољи дани. Ниме, од марта 2015. до данас, интензивним залагањем руководства и надзорног одбора фирме и уз подршку локалне самоуправе, урађена је нова систематизација, решена имовинско правна питања, после три деценије на новој локацији фирма је прикључена на градски водовод и канализацију. Све то је, по речима директора Драгана Нинковића повећало атрактивност овог земљишта за нека нова улагања.
- Затечена ситуација је била доста тешка. Радници су били на нередовном минималцу. У избору између стечаја и продаје дела имовине, већински власник се определио за ово друго. Након тога је 40 радника узело отпремнину и добровољно напустило предузеће, а за преостала 44 је урађена нова систематизација прилагођена основној делатности: складиштењу робе и пружању манипулативних услуга. Због обима посла, ангажовали смо још 23 радника на привремено у Обреновцу – наводи Нинковић.
Годинама у назад, слободна зона је била примамљива инвеститорима због локације и објеката, али је на површини од 50 хектара спорно било питање водовода и канализације. Захваљујући интензивној сарадњи надзорног одбора и шабачке Градске управе, проблем стар три деценије недавно је решен.
- До недавно овде је комунални отпад завршавао у септичким јамама, а користила се техничка вода из локалних бунара. Данас је тај проблем за нама, а оно на чему би требало радити је појачање електро мреже, која за сада има довољно капацитета, али неће издржати терет неке будуће, веће производње – објашњава Драган Нинковић, и напомиње да је месецима у назад уложен и велики напор да се реше имовинско правни односи по питању власништва земљишта.
- Ми смо сада власници свих 50 хектара. А то је за једно овакво предузеће капитална ствар.
У оквиру Слободне зоне, данас раде два италијанска и један домаћи производни погон. Спорна сарадња са ЕЗО групом је окончана.
- До пре годину дана на овој површини није било производње. Само се складиштила роба. Сада имамо две фирме из Италије. једна се бави технологијом за бризгану пластику, а друга керамиком. И имамо једну домаћу фирму која се бави металском индустријом. Италијани ће ускоро овде запослити још око 40 радника, а и наши инвеститори су најавили посао за још десет особа. Што се тиче ЕЗО групе, сарадња са њима је прекинута јер нисамо имали увида шта тачно од отпада одлажу у нашим халама. Ту је било неких уља, боја којима је истекао рок трајања, лекова изашлих из употребе. Но, с обзиром да смо ми једини на овим просторима који имамо дозволу за складиштење сточне и хране за људе, сматрали смо да ради опште безбедности треба да изађемо из ове приче и очистимо хале – истиче Нинковић.
Када је реч о плановима за будућност, у Слободној зони кажу да ће борба за привлачење инвестиција бити настављена истим темпом, односно да ће уложити максималан труд како би ова локација била најатрактивнија у окружењу за нова улагања.
Да сачувамо градски бренд
- Верујемо да би било лепо да се обнови некадашња пракса, када је у све значајније фирме у граду четвртком стизало најновије издање “Гласа Подриња”. Руковођени тиме и жељом да дамо допринос очувању једног правог градског бренда, решили смо да обновимо претплату на ваш лист, а искрено се надамо да ћете ви вашим радом и објективним приступом локалним темама, то поверење оправдати- истакао је директор “Робно транспортног центра” АД Шабац, Драган Нинковић.
Т.Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa