Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
РЕГИОНАЛНА ПРИВРЕДНА КОМОРА ВАЉЕВО ИЗАБРАЛА НАЈБОЉЕ ПРИВРЕДНИКЕ

ПЕТ ПРИЗНАЊА ЗА ШАБАЧКЕ ФИРМЕ

На деветој седници Скупштине Регионалне привредне коморе Ваљево уручене су награде најбољим привредницима у 2015. години. Међу лауреатима, нашло се и пет шабачких предузећа
Најбољи предузетник, по оцени Регионалне привредне коморе Ваљево, у 2015. години, био је Милан Теодоровић, власник биохемијске лабораторије „Здравље“. Током шест година пословања, предузеће је постало регионални лидер у области лабораторијске дијагностике.
- „Здравље“ је почело са радом 2009. године у Шапцу, а од тада смо основали и неколико пословница широм региона. Признање Регионалне привредне коморе Ваљево доживљавамо као сатисфакцију за посао који обављамо. Свака похвала, награда и признање нам значе доста. У послу којим се бавимо користимо најмодернију технологију и врхунску услугу, што „Здравље“ чини једном од најбољих биохемијских лабораторија у Србији. И у годинама пред нама трудићемо се да задржимо и унапредимо квалитет нашег рада, на задовољство корисника наших услуга, каже Теодоровић.
Сребрно признање за најбоље мало привредно друштво припало је „Аутоцентру Петровић“, чији представници кажу да су за награде и признања најзаслужнији грађани који су своје поверење поверили овој фирми.
- Похвале и награде су увек добро дошле и не кваре људе, напротив, стварају осећај задовољстава и поноса, али и подстичу на још бољи и квалитетнији рад. Ово признање нам много значи јер је потврда, да озбиљан , квалитетан и професионалан рад пре или касније буде примећен. Задовољство наших клијената је било и остаће на првом месту наших приоритета, јер је само задовољан клијент гаранција успеха. Доказ томе је и награда од стране Привредне коморе, али и четврто признање заредом од стране „Волксњаген АГ“, каже Љубомир Његовановић, руководилац постпродаје у „Аутоцентру Петровић“.
Посебна награда за најбољу жену предузетницу припала је Миленци Срећковић, власници компаније „Сет“ д.о.о.. Иза ове успешне жене стоје више од три деценије рада, како у друштвеном, тако и приватном сектору.
- Са организацијом великих послова и управљањем у великим пројектима сусретала сам се и пре скоро три деценије, када сам обављала руководеће послове у Јавно комуналном предузећу „Стари град“ и ЈКП „Водовод“. Од 2003. године, са супругом Живком, водим грађевинско предузеће „Сет“, које данас има више од 150 запослених радника и преко 200.000 изграђених квадратних метара стамбеног и пословног простора. Сви пословни успеси заслуга су читаве породице, а у мом случају важи, за домаће услове неуобичајено правило, да иза сваке успешне жене стоји успешан мушкарац. Лично, не волим поделу на мушке и женске струке и послове, те не волим превише када се посебна признања додељују неки зато што је жена. Зато, помало у шали, размишљам да предложим руководиоцима Привредне коморе, да уведу и категорију „Најбољи мушкарац предузетник“, каже Миленца Срећковић.
Регионална привредна комора доделила је и Посебну награду за континуитет у пословању, које је припало предузећу „Југокоп-Подриње“. Стално улагање у посао, током четврт века дугог рада, основна је карактеристика ове шабачке фирме.
- Најзаслужнији за резултате рада „Југокоп-Подриња“ су наши запослени, који веома квалитетно и одговорно обављају све послове. То је најважнији елемент успеха наше фирме. Прошле године купили смо предузеће „Србија аутопут“, које се бави одржавањем и уређењем око 350 километара аутопута у држави. Радимо са новом и савременом опремом, а приоритетни послови су нам из области одбране обалоутврда и изградње и уређења саобраћајница. Надамо се да ћемо у 2016. години повећати обим посла, а већ имамо уговорене радове на санацији великог броја насипа поред речних токова у Србији. Поред тога, у току је монтирање асфалтне базе у Шапцу, те очекујемо још више пословних обавеза у наредном периоду, каже Бобан Јанковић, сувласник фирме.
Посебно признање, за друштвено одговорно пословање, Регионална привредна комора Ваљево доделила је још једној шабачкој фирми, „Тикурила Зорки“. У протеклом периоду, ова компанија учествовла је у многим хуманитарним акцијама, а део сопствених прихода усмерила је за обнову поплављених подручја у Србији. Ова компанија учествовала је у реконструкцији Материнског дома у и Клиничког центра Београду, спонзорисала је Факултет спорта и физичког васпитања, а хуманост је показала и приликом реконструкције Основне школе „Свети Сава“ у Шапцу пре три године.
Чување поверења
Сви добитници награда кажу да ће се и наредне године трудити да унапреде своје пословање и сачувају поверење и углед који годинама стичу.
М. Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa