Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
УМЕТНИЧКО ВЕЧЕ У ВЛАДИМИРАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

ИзлоЖба и виШе од тога

Чланови удружења ликовних уметника из Инђије, шабачки ликовни и културни активисти окупљени око неформалног удружења Комбинарт, самоуправни филмски прегаоци из организације удруженог рада Сатибара филм и Библиотека „Диша Атић“ из Владимираца протагонисти су једног несвакидашњег уметничког догађаја који је само по свом формалном облику могао да се окарактерише као ликовна изложба са једним краткометражним филмом . Формално је тачно да су те вечери представљени ликовни радови уметника из Инђије и Шапца и приказан један кратки филм о педесет година постојања удружења из Инђије.
Оно што се десило у вечери 22. децембра у Библиотеци не би смело да буде записано само као отварање још једне изложбе. А због изложбе „Уметник се удружује“, можете на једно место скупити све добронамерне речи, све подстицајне критике , сва испуњена очекивања и распоредити их између експоната. Савршено би се уклопили. Уосталом још можете да посетите изложбу и да се уверите.
Они који нису били, пропустили су да у тој вечери ослушну разговоре тих десетак младих људи прикупљених са више стотина квадратних километара и сконцентрисаних у једну тачку. У читаоницу Библиотеке где је постављена изложба. Идеје, планови, проблеми, решења, модели деловања, стваралачки налети...
Избор музике за то вече препуштен је Урошу Дракулићу.
М.Ћ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa