Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
Караван здравља у Јевремовцу

ОЗБИЉНА БРИГА ГРАДА О ЗДРАВЉУ

Акција „Караван здравља“, у организацији Дома здравља Шабац, одржана је прошлог петка у Јевремовцу. Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић присуствовао је овој акцији са прим. др Мирославом Поповићем, директором Дома здравља Шабац.
- У Јевремовцу смо због више него корисне акције коју спроводи Дом здравља Шабац. Ово је и прилика да причамо са мештанима и изађемо у сусрет њиховим потребама. Зато ме радује што сам у прилици да најавим да ће се у овом месту, због потреба корисника, радити нова амбуланта која треба да испуни све услове и стандарде, олакша лечење и рад. Град је то планирао у свом буџету за наредну годину. Заправо, средства која су у 2016. години намењена здравственој заштити у Шапцу процентуално су двоструко већа него у другим градовима у Србији, што говори о озбиљношћу са којом планирамо рад и развој и уважавамо потребе својих суграђана. Све је то резултат великог рада и ангажовања Дома здравља чија акција Караван здравља представља, уверен сам, веома важан искорак у области превенције и очувања здравља наших суграђана, рекао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
Интересовање мештана да провере своје здравствено стање и овога пута показало је значај ове акције.
- Караван здравља је од априла створио могућност да стотине наших суграђана уради превентивне прегледе. За многе од њих је ово била и једина посета лекару у последње време. Зато је ова акција изузетно важна. Она је значајна и у јавно здравственом аспекту, јер доприноси развоју и јачању свести о важности превенције, што је једна од примарних улога Дома здравља Шабац. Ове године радили смо на побољшању инфраструктуре у чему нам велику помоћ пружа град, уз помоћ ког смо запослили и младе лекаре, а многе наше колеге су прошле различите едукације и константно се усавршавају. Све то је део наших сталних напора да здравствена услуга коју пружамо буде боља и доступнија свим нашим суграђанима, рекао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa