Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
СТАМБЕНО РЕШЕЊЕ ЗА СЕДАМ ПОРОДИЦА

КРОВ НАД ГЛАВОМ ПОСЛЕ МНОГО ГОДИНА

Седам социјално угрожених породица потписало је уговоре о коришћењу станова у заштићеним условима. Они ће се ускоро уселити у објекат у улици Зеке Буљубаше, који се гради захваљујући сарадњи града Шапца, Комесаријата за избеглице и Хаусинг центра
Газибара Здравко, са супругом и двоје деце, за неколико месеци имаће решено стамбено питање. У шабачком Центру за социјални рад он је прошле среде потписао уговор о становању у заштићеним условима, у згради у улици Зеке Буљубаше.
- У Србији живим 23 године, са супругом, сином и слепом ћерком. То што смо добили стан на коришћење нам много значи. Неизмерно сам захвалан Центру за социјални рад, Градској управи и људима из Европске уније који су учествовали у овом пројекту, каже Газибара.
Кров над главом после двадесет година добиће и Сања Стојићевић, која ће се у нови стан уселити са троје деце.
- Живели смо у кућици од 18 квадрата, без струје и воде, веома тешко. Сваке године смо имали проблем и са плављењем, намештај нам је био комплетно уништен. Помагао нам је и Раде Марковић, код кога смо се касније преселили. Нови кров над главом је нешто о чему смо само маштали, наводи Сања.
У реализацији овог пројекта учествовали су град Шабац, Комесаријат за избеглице и Хаусинг центар. Град је уступио парцелу и обезбедио све дозволе, док је трошак изградње, од 720.000 евра, покривен из фондова Европске уније.
- Веома сам срећан што је баш мени припала част да у име Центра за социјални рад потпишем уговоре са седам породица који ће добити нови дом. Од свег срца им желим да што дуже користе ове објекте и да у њима буду срећни. Центар ће наставити да води рачуна о њима, и сва права и услуге који им по закону припадају, они ће и у будућности моћи да користе, рекао је Милан Васић, директор Центра за социјални рад.
Крај дугогодиШње агоније
У новом објекту ће, осим седам породица које су потписале уговоре, живети и преостали становници колективног избегличког центра из Варне. Објекат на Камичку тако ће постати дом за укупно 36 породица, које ће, на овај начин, решити дугогодишње проблеме нерешеног стамбеног питања.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa