Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: КАПИТАЛНИ ПРОЈЕКАТ ИЗ СНОВА

ЈЕЗЕРО У ВУКОШИЋУ

У општини Владимирци сада је ред на капиталне пројекте. Рекли челници а у геслу локалне самоуправе, речено, учињено ето пројекта из снова како неко рече а председник општине Милорад Милинковић појашњава.
- Већ сама посета Дирекције за воде Републике Србије говорила је о уникатној локацији, пошто по тврдњи стручњака тешко је у Србији наћи сличну локацију која нуди широк спектар могућности. Од заливног који петнаестак километара од Вукошића до Мрђеновца чини оазом за производњу на више десетина хектара земље. Ту је и одбрана од нежељених поплава пошто ће се на будућем језеру акумулирати вода на више од 150 хектара земље у простору народски Богом даном за такво водено огледало. Све то уз помоћ Владе Србије и финансијску Абу Дабија који ће износити три до пет милиона евра, детаљи су битни који су определили општину да потпишемо уговор у влади и обавезама и тако начинимо први корак да се посао реализује, пресрећан је Милинковић.
Председник општине додаје да је ту пратећи и туристички део али изнад свега могућност да се млади упосле надомак кућних прагова.
- То је у ово време привилегија што опет пројекат чини битним не само за релативно малу општину већ много шире. Млади ће имати посла али ће се у етно стилу туризам развијати у то не треба сумњати. Онај део о количини воде која ће се акумулирати из Поцерине и уз ток Добраве која почини силну штету редовно у поплавама. Око 20 милиона кубика воде моћи ће да стане у будуће језеро тако да треба само стрпљења а пројекат који ће финансирати Србија и новац за откуп земљишта су већ у доброј мери обезбеђени. Вукошић тако постаје место које ће се великим словима уписати на карти Србије а нама је срце препуно, каже Милинковић.
Уз помоћ посланика Владе Милошевића и агилног тима челника ето великог дела на видику. Неки већ тврде туристичке меке и са наводњавањем мале Калифорније, а пратећа мала хидроцентрала прича је за себе. Било како било ето нове локације за одмор и спаса за бројна домаћинства уз Добраву, која су са зебњом чекала и пролеће и сваку обилнију кишу. Лепо и корисно у једној сад већ извесној тврдњи, језеро у Вукошићу.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa