Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
Обнова инфраструктуре униШтене у поплавама

МОСТОВИ СПАЈАЈУ ЉУДЕ

Ових дана се у општини Крупањ изводе радови на изградњи мостова који су уништени и оштећени у поплавама, а уз помоћ Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја која уз подршку донатора до октобра 2016. године финансира радове на изградњи укупно шест мостова у Крупњу и изградњу габионске конструкције у селу Кржава. Почели су радови на изградњи моста на реци Ликодри (засеок Радишићи), које изводи изабрани најповољнији извођач радова „Бауњесен“ из Лазаревца за уговорену вредност од 20.836.000 динара са ПДВ.
При крају је спровођење поступка јавне набавке за избор извођача радова за изградњу још два моста преко реке Богоштице на путу Л6 Крупањ-Томањ и моста преко реке Ликодре у улици 26. септембар у Крупњу. Ове радове у износу око 35.000.000 динара финансира Амбасада Кувајта која је помогла општину Крупањ. Представници Кувајта су 16. децембра 2015. г. посетили општину Крупањ и присуствовали отварању тендерске документације за изградњу ова два моста и том приликом обишли један од уништених мостова на реци Ликодри.
У току је и тендерска процедура за избор извођача радова за изградњу габионске конструкције у Кржави (засеок Троска) чија је процењена вредност радова око 51 милион динара. Почетком наредне године очекује се спровођење процедуре за уговарање изградње још три моста за које је припремљена пројектно-техничка документација и налази се на ревизији у Канцеларији за помоћ и обнову поплављених подручја. Донатор су Уједињене нације за развој (УНДП) које ће директно финансирати изградњу моста за засеок Стојковићи-Липеновић на Ликодри и санацију клизишта код школе у Ликодри и у току је поступак избора извођача радова.
Подсећамо да је програм Уједињених нација за развој глобална мрежа Уједињених нација за развој која је присутна у 177 земаља и територија, пружа техничке савете и помоћ у области одрживог хуманог развоја и подржава Србију у придруживању Европској унији и у Србији је од 1952. године.
Д. Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa