Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
У ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ ОШ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“ У МАЛОМ ЦЕРОВЦУ ПОДЕЉЕНИ НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ

ПЕСМОМ ЗА ЛЕПШИ ПОЧЕТАК

После вишемесечног реновирања ученици од првог до четвртог разреда окупили се у својој школи. Приредбом пожелели добродошлицу Новој години и гостима, а заузврат добили слатке поклоне
Претпоследњи дан 2015. године у издвојеном одељењу ОШ „Јанко Веселиновић“ у Малом Церовцу протекао је у песми, радости и весељу. Истовремено последњи и први дан првог пулогодишта, с обзиром да се школа реновирала од септембра, улепшао је долазак Деда Мраза са пуним џаком пакетића.
- Већ дуги низ година традиционално Компанија „Галеб гроуп“ помаже Церовцу и малишанима нудећи скромне поклоне и пакетиће. Такође у претходном периоду смо помагли изградњу школе од петог до осмог разреда у центру Церовца. Увек ћемо се трудити да дамо неки скроман допринос овом селу с обзиром да је власник и председник компаније Веселиновић рођен овде. Похађао је ову школу. Емотивно је везан. Докле год будемо у могућности трудићемо се да деца буду срећна и радосна и да им обезбедимо боље услове за рад - обећала је Наташа Марковић, директор Компаније „Галеб гроуп“.
Свака помоћ школи је добродошла. Захваљујући средствима обезбеђеним из буџета града у износу од петсто хиљада динара и донацијама Компаније „Галеб гроуп“ у износу око сто педесет хиљада динара и Месне заједнице Церовац око сто седамдесет хиљада динара од наредног полугодишта ученици од првог до четвртог разреда, као и предшколци, учиће и дружити се у топлим просторијама.
- Један од најлепших поклона ученицима у Малом Церовцу управо је овај уређен објекат. Реновиран, додуше само унутрашњост за сада. То уопште није био мали пројекат. Они који су били раније могу да упореде како је некад било, а како је сад. Ми смо задовољни. Преостало нам је још радова на спољашњости објекта. Знам да би стручни људи рекли да се не ради прво унутра него споља али наша процена је била да је битније ученицима у овом тренутку да имају пријатан боравак. Захваљујем се, заиста, овом приликом свима који су учествовали у радовима и у овом великом послу. Надам се да ћемо и даље наставити са сарадњом, пре свега, са Компанијом „Галеб гроуп“ која нам је помогла и пре неколико година у реновирању објекта за ученике од петог до осмог разреда и да ће ова школа оправдати своје постојање и да ће и даље бити добрих ученика. Ја им желим да буду добри као и до сада и да ове предстојеће празнике лепо проведу - рекла је Љиљана Стојановић, директорка ОШ „Јанко Веселиновић“.
Шеснаест ученика у два комбинована одељења, шест предшколаца, као и наставно особље, били су више него задовољни постигнутим. Обрадовани слатким пакетићима нису крили задовољство што ће у Новој 2016. години наставити дружење у много лепшим учионицама.
- Свиђа нам се како су обојени зидови. И сам боравак у њој. За Нову годину од Деда Мраза највише волим да добијем поклоне. Слаткише највише - више него задовољан био је Коста Поповић.
За њим у свом одушевљењу није заостајала ни Ивана Павловић која се, када су у питању поклони, такође највише обрадује слаткишима.
- Свиђа ми се школа. Лепа је. Биће лепши боравак овде. Клупе су нове, обојена је, све је ново. Лепо је све - рекла је Ивана.
И за Анђелију Исаиловић повратак у школу, иако је био последњи дан првог полугодишта, представљао је нешто најлепше на крају године.
- Највише ми се свиђају нови прозори и како је обојено. Свиђа ми се и што је све окићено - додала је са осмехом Анђелија.
Ученици у Малом Церовцу, попут осамдесет другара недалеко од њих у школи у центру Церовца , имаће прилику да Нову 2016. годину започну са једним од најлепших поклона који је, по њима, важнији од било чега другог.
О. Гавриловић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa