Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
„ЧИВИЈАШКА ЗЛУТРИЈА“ ЗА КРАЈ ГОДИНЕ

ЈЕДНА СРЕЋКА - ЈЕДАН ОСМЕХ

Последњу шансу за мало среће имали су сви они који су прошлог четвртка учествовали у лутрији коју је покренула Шапчанка Снежана Иллхардт. Свака срећка била је добитна, а новац прикупљен овим путем прослеђен ОШ „Свети Сава“
Са жељом да помогне онима којима је то најпотребније Снежана Иллхардт прошлог четвртка организовала је на Градском тргу својеврсну лутрију. Симболичног назива, коме је кумовао Снежанин кум Милан Бечејић, „Чивијашка злутрија“ окупила је све људе добре воље. А да се добро добрим узвраћа показано је на самом извлачењу јер је свака срећка, купована по цени од сто педесет динара, била добитна.
- Током године редовно долазим у мој родни Шабац из Немачке где живим већ двадесет шест година. Приметила сам да наш народ има пуно проблема па сам желела бар на тренутак да оживим ову новогодишњу атмосферу на новом тргу. Жеља ми је одувек била да направим нешто оригинално што ће допринети свеопштој користи. Потрефило се да је ове године организован први Новогодишњи вашар па се надам да ће све прерасти у једну дивну традицију - каже Снежана која је са пуним кофером из Немачке стигла у Шабац да обрадује оне најсрећније.
С намером да се народ проведе и забави, а неком учини нешто лепо и корисно, окупила је пријатеље који су се радо одазвали позиву. Кувано вино, слане и слатке посластице, уз дружење и разговор, били су довољни да и по хладном децембарском времену, у ишчекивању Нове 2016. године, загреју срца и душе свих оних који су били ради да у последњим сатима 2015. учине добро дело.
- Ово наше задовољство желимо да пренесмо и на децу јер без деце не може даље да се живи. Радујемо се за њих - додала је Снежана.
Једна срећка - један осмех. Међу седамдесет награда као премија ћурка. Шта рећи него више од оригиналног, али и „скинути капу“ свима онима који су учествовали и омогућили да се у наредном периоду ученици ОШ „Свети Сава“ радују сваком новом дану.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa