Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
ЗГРАДА У УЛИЦИ ВЛАДЕ СТАНИМИРОВИЋА 2 У ПРЕДНОВОГОДИШЊЕМ РАСПОЛОЖЕЊУ

ВЕЛИКА ПОРОДИЧНА СВЕТКОВИНА

Захваљујући традицији дугој десет година прошле среде деца свих узраста добила пакетиће уз дружење са Деда Мразом
Вече пре дочека 2016. године у Шапцу једна зграда засветлела је најлепшим новогодишњим светлом. И није то први пут. Десет година уназад у улици Владе Станимировића 2 дечји смех праћен радошћу најјачи је крајем године, а све захваљујући бака Зорици Ракић Живановић.
- Ово је најлепша ноћ и најлепши дан у нашој згради и све то због дечјих гласова који одзвањају у ишчекивању Деда Мраза. То су наша деца, наши цветићи из зграде јер зраче топлином. Друже се, играју током целе године. Једна су породица. Прошле године били смо једна сретна зграда јер нам је рода донела четири бебе, три дечака и једну девојчицу. Ове године су мало порасли и заједно се радују са осталим. Очекујемо да нас и у 2016. години рода посети и донесе још беба. Уживање је гледати како они одрастају - каже бака Зора која је пре десет година покренула све у згради како би се најмлађим станарима уочи Нове године приредило славље са све посетом Деда Мраза и пакетићима.
Породица од педесет седам станова све празнике прославља заједно. А они су, у времену када се мало деце рађа, благословени потомцима који својим гласовима и малим корацима оживе зграду дајући јој душу.
- Комшије су подржале мој предлог пре десет година. Пристигла је и јелка, накит. Поклони су симболични. Њима не значи величина поклона већ топлина и радост која долази са Деда Мразом. То није све. Ускоро нам стиже и Бадње вече, уношење бадњака и сламе поред јелке. Ту је и неизоставно пијукање. То је за све нас, а посебно њих, један доживљај. Наравно, и за Ускрс се посебно спремамо.
Ове године присутне је очекивало и једно изненађење. Малој Нађи, која је тог дана славила свој први рођендан, поред пакетића стигла је и торта на поклон. Није изостала ни рођенданска песмица, као и уживање у посластицама.
- Волела бих кад би у овом нашем Шапцу и целој Србији још оваквих бака Зора било. Ништа није тешко само ако су ту љубав жеља да наша деца уживају. Није тешко покренути овакву и сличне акције па да се чују овако весели гласови - поручила је бака Зора.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa