Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
МИЛОШ ГЛАДОВИЋ ОТПУТОВАО У ИСТАНБУЛ НА КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ОИ

СреЋно МилоШе

После 2015. године, ако не најуспешније, онда једне од најуспешнијих у досадашњој каријери, тевондиста шабачког Летњиковца, Милош Гладовић, отпутовао је јуче у Истанбул на, вероватно, најважније такмичење у каријери, квалификациони турнир за пласман на Олимпијске игре. Борбе су на програму у суботу.
Милош је у групи од пет репрезентативаца Србије који ће у Турској покушати да обезбеде визу за Рио и резервишу место у олимпијском селу.
Пут до остварења сна неће бити лак, далеко од тога, а само ће финалисти обезбедити пласман у Бразил. Исти сан дели 18 бораца у категорији до 58 кг, а да би се пласирао међу два најбоља, Гладовић мора савладати три ривала. У спортском комплексу места има за 16 теквондиста до 58 кг.
- Велики изазов и велики тест за мене. Физички сам се напорно припремао, уверен сам да сам спреман, али на оваквим такмичењима, неопходно је показати и психичку снагу. Притисак је огроман. Током целе сезоне се стварају позиције, праве резултати, напредује се на ранг листи, све у циљу да се обезбеди пласман, а онда све стаје у један дан, један меч, један потез, један секунд. Желим да остварим своје снове већ сада, већ овог лета – истиче Милош Гладовић, најуспешнији теквондиста Србије и Балкана у својој категорији.
Током претходних година, Гладовић је показао квалитет неопходан за учешће на најмасовнијој спортској смотри. Позицијом на ранг листи и титулама, део олимпијског турнира, између осталих су: Руи Браганка (Португал), Левент Тункат (Немачка) и Фарсан Ашоурзадех (Иран), ривали са којима се Милош водио неизвесне борбе и које је побеђивао.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa