Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
ОБРАД ДОКИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОМЛАДИНЕ НС У ШАПЦУ

ОДГОВОРНОСТ ПРЕМА ОНИМА КОЈИ ДОЛАЗЕ

Омладина Нове Србије у Шапцу крајем прошле године одржала је редовну Изборну скупштину. За председника Омладине изабран је Обрад Докић, а за заменицу Драгана Спајић. Потпредседници ће у наредне четири године бити Тамара Танасић и Иван Аврамовић.
Нови председник Омладине НС је рођен 1987. године, живи у Слепчевићу и по занимању је механичар за термичке и расхладне уређаје. Докић наводи да ће основни правци активности клуба младих “Понос” у предстојећем периоду ићи у правцима едукативног рада са младима, друштвено одговорног рада, очувања културних вредности и неговања традиција, као и да ће се бавити активностима везаним за предстојеће локалне изборе.
-Сматрамо да је неопходно радити на подизању свести младих људи о значају образовања и стицања знања и вештина као неопходног фактора за стварање здраве средине у којој ће одржив раст и развој бити реалност и тако створити предуслове да млади људи остану, јер ће видети своју шансу и перспективу у нашем крају. Морамо показати одговорност према генерацијама које долазе. Ми смо млади људи и сигурно да би нам више приличило да своје време трошимо на уметност или спорт него на политику, али нисмо ми бирали где ћемо се родити и у каквом друштву и држави, али ми бирамо какво друштво и државу ћемо оставити нашој деци! Стога морамо уложити напоре да подигнемо свест младих људи, како би они узели активно учешће у функционисању локалне средине. Да им укажемо да су заправо они ти који треба да средину у којој живимо учине бољим местом за све нас, истиче Докић.
Докић подсећа да су странка која је једина изашла из локалне власти када није добила подршку да свој предизборни програм спроведе у дело, и да су тиме показали доследност свом програму, својим принципима и датој речи суграђанима. Мисли да је ово довољна разлика у односу на друге, а посебно, како каже “у ситуацији када градску већину чине покрети који свој легитимитет нису као такви стекли на изборима и самим ти су се поиграли изборном вољом грађана само како би задржали своје позиције, не марећи за програм и принципе, дакле управо оно због чега смо ми напустили својевољно локалну власт.”
Млади Нове Србије кажу да су за предстојеће изборе спремни. Докић наводи да имају стабилну организацију, организован одбор у оквиру кога су потпуно јасни делокругу активности свих чланова тако да су потпуно спремни и сигурно ће узети активно учешће у предизборној кампањи и да ће играти значајну улогу у промоцији програма странке.
-Када је реч о очекивањима, Нова Србија је принципијелном политиком стекла стабилно бирачко тело што уз свакодневно прикључивање нових у главном младих људи који деле наше ставове и идеје сигурно гарантује добар резултат, закључује Обрад Докић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa