Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
ЧЕТВОРКЕ У МАТИЈЕВЦУ

ВАСИЉЕВИЋ Четврти У ЈАТУ

Како неко примети током посете породици Васиљевић која је првог дана у години добила и четвртог сина јато здраве деце се увећава. Млади родитељи Жељко и Александра 1988. и 1989. годиште, су добили маленог Луку који уз Ненада, Немању и Николу чини све бројнију братију на понос деде Мила и бабе Дикосаве у одбрани од беле куге коју овај крај итекако успешно води.
- Хтели смо ћерку али, родио се, на радост син. Богу хвала здрав и прав народски речено а овај гест општинских челника враћа нам наду у сутрашњицу која ће надамо се бити боља, каже поносни отац у скромном дому са само око хектар земље.
Иако скромних средстава општина Владимирци по речима председника Милорада Милинковића има предлог којим би се искоренила бела куга.
- Свака мајка која роди четворо деце морала би имати просечну плату и све доприносе а потом пензију и ту би битка била добијена. Ми смо поклонили 30.000 динара и дарове за сву децу а биће тога још, презадовољан је председник.
Помоћник председника општине Раде Ковачевић шири спектар помоћи.
- Урадићемо им пут. Помоћи ћемо и око куће. Да се уреде. Да све буде у корист здраве породице. Чинићемо и друге потезе да би им помогли да се одваже на рађање јер то је једини пут да се повећа број становника општине увећа, каже Ковачевић.
- Имамо различите видове помоћи, поред материјалне, и редовних посета, трудићемо се да на све раположиве начине помогнемо да се породица осећа задовољно. Све смо им то предочили, каже в.д. директора Центра за социјални рад Драгица Узановић.
На самом почетку године радост у дому Васиљевића али и селу и општини. Деца су здрава и напредна као путоказ да се да свако стање превазићи па и толико пута помињано сиромаштво. Уз помоћ добрих људи и локалне самоуправе којој су на испраћају уз понеку сузу изрекли бескрајну захвалност.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa