Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
„АКС Експрес курир“ ОСТВАРИО ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

БРЗО, БРЖЕ, “АКС”

Шабачка фирма „АКС Експрес курир“ успешно је завршила 2015. годину. Током 11 година пословања, ово предузеће је постало домаћи лидер у области пакетне доставе
Сваке вечери, преко осам истоварних рампи, кроз централни магацин „АКС експрес курирске службе“ прође око 30.000 пакета. Из 40 камиона који овде долазе свакодневно, најразличитије пошиљке се савременим линијама дистрибуирају кроз простор површине 3.800 квадратних метара. Упркос тешком економском стању у држави, руководство ове курирске службе је задовољно оствареним пословним резултатима у 2015. години.
- Задовољни смо развојем предузећа у прошлој години, као и испорученим бројем пакета. Поред тога, остварени су и зацртани планови у погледу набавке нових возила и запошљавања радника, па би се на основу свих параметара могло рећи да је прошла година за нас била успешна, каже Здравко Васојевић, директор продаје „АКС Експрес курир“.
Ово предузеће запошљава 870 људи, од чега 200 ради у Шапцу. Упркос понудама да централни магацин преселе на другу локацију, донета је одлука да седиште остане у нашем граду.
- Власник фирме, Мирко Петровић, одлучио је да централа предузећа остане у Шапцу. Логистички, за послове курирске службе, идеална локација за централу фирме је на аутопуту између Београда и Ћуприје. Упркос томе, наш власник је одлучио да останемо у Шапцу, јер то значи очување посла и прихода за 200 породица. На свим пословним састанцима на којима учествује, он презентује погодности које Шабац нуди, и труди се да наш град промовише у најбољем светлу, додаје наш саговорник.
Сарадњу са Градском управом представници ове фирме оцењују као веома добру.
- Имамо пуну подршку локалне самоуправе. Захвални смо градским челницима који су разговарали са представницима наше фирме о проблемима са којима се суочавамо. Поред тога, средствима града, асфалтирана је и улица која води до нашег магацина, што нам је значајно олакшало посао, каже Васојевић.
Локална самоуправа би, према речима нашег саговорника, могла да буде и посредник у разговорима државе и привредника, како би економски развој био још бољи.
- Локална самоуправа би могла да на месечном, или тромесечном нивоу, организује састанке са представницима привреде, па да о нашим проблемима које имамо на државном нивоу извештава републичку власт. Само уз сарадњу привреде и локалне самоуправе можемо остваривати још боље економске резултате, који доприносе и развоју града, наводи Васојевић.
Признања потврЂују квалитет
АКС експрес курирска служба је за добро пословање током протеклих неколико година добила низ признања и награда. Међу најзначајнијим се истичу Награда за европски квалитет у сектору поштанско-комерцијалних услуга, признање Бизнис партнер и награда Менаџер године, која је припала власнику фирме, Мирку Петровићу. Потврда квалитета стигла је и 30. децембра 2015. године, када је ова фирма обновила сертификат ИСО стандарда, и то кроз оцену агенције Тиф Сид, лидера у области сертификовања међународног квалитета.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa