Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ – 10. КОЛО

Бодови одлазе у Шумадију

ЖРК “Медицинар” – ЖРК “Раднички” 28:35 (16:17)
Сала Гимназије. Гледалаца 650. Судије: Секулић и Јовандић (оба Панчево). Делегат Чернох (Ковин). Седмерци: Медицинар 7(5); Раднички 7(6). Искључења: Медицинар 10, Раднички 14 минута.
ЖРК МЕДИЦИНАР: Враголић 1, Милошевић 3, Чворић, Мандић, Матић, Радовић (кап) 10 (5), Ручнов 2, Карић, Шимшић 13 одбрана (1), Ђурковић 3, Кукић, Бојанић 1, Нинковић 8, Андрић. Тренер: Ж. Кукић.
ЖРК РАДНИЧКИ: Ћосић, Петровић, Пријовић 5, Танић, Радосављевић 11 (5), Радовић, Симић 5, Лукић 5, Рисовић (кап) 13 одбрана (2), Дукић 1, Татар, Кулић, Тодоровић, Јањушевић 8. Тренер: А. Радосављевић
Шабачки “Медицинар” није успео да изненади актуелне шампионке. “Раднички” из Крагујевца у 10. колу Супер лиге Србије за рукометашице, однео је бодове из Шапца. Домаће су биле равноправне 2/3 утакмице, али је један лош период бодове однео у Шумадију.
До 40. минута, био је ово потпуно изједначен дуел. Шапчанке су актуелним шампионкама парирале у сваком сегменту игре. “Медицинар” је боље ушао у меч. Убрзо дошао до предности, а у два наврата, она је износила и три гола. Посебно се, на старту, истицала Нада Нинковић. С’ левог крила је била непогрешива и увек имала решење за репрезентативног голмана Јовану Рисовић. Убрзо, придружује јој се и Ана Радовић. Искусни двојац носи екипу до предности током првог дела. Ипак, фактор који је држао Крагујевчанке у мечу, у том периоду, била је Анђела Јањушевић. Головима у низу чувала је прикључак, а потом, у последњој секунди полувремена, асистирала Јовани Пријовић, која је свом тиму донела предност 17:16.
Није то поколебало домаће. Већ на почетку другог дела, враћају предност, али се махом игра гол за гол.. Између 40. и 50. минута уследила је серија екипе из Шумадије. Јањушевић је погађала и асистирала, ефикасношћу јој се придружују и Сања Радосављевић, односно Јована Пријовић. Често су гошће имале играчку предност на паркету, док је, на свој гол, “завесу спустила” Рисовић. Серијом 7:1, “Раднички” отклања дилеме око победника, а меч уводи у потпуну извесност. У завршници је виђено више голова, али се резултатска разлика није осетније мењала.
У наредном колу, “Медицинар” је поново домаћин, али Шапчанке овај пут, очекује знатно лакши посао. У госте долази последњепласирана “Минаква” и “Медицинар” ће свакако имати улогу апсолутног фаворита.
Д. Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa