Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКОГ ПОКРЕТА ДВЕРИ

ПРОБУДИТИ СВЕСТ ГРАЂАНА

Српски покрет Двери и Еколошко удружење Коцељеве одржали су заједничку конференцију за медије на којој су се осврнули на предстојеће изборе и привреду у Коцељеви. Изборе дочекују спремни и, како наводе, цензус није питање за коалицију ДВЕРИ-ДСС. Члан Главног одбора Двери Зоран Мићић нагласио је да се привреда у региону „свела на лепе жеље“ и очекивања туђе помоћи.
-Трансвер станица у Коцељеви која се ради је донација Холандске владе, коју су донели грађани Коцељеве својим протестима и блокадама дивље депоније. Остатак, који ће припасти да општина Коцељеве ради, тек ће се показати колика је њихова способност. Фабрика пиротехнике, која се налази у сред насеља у Коцељеви, и која је требала уз велике помпе како то чине општинске власти, почети са радом у мају 2015. и да запосли 300 људи. Било је већ тестирања и одабира људи који ће почети са радом. Отварање је померено за новембар, биће коначно отворено 2016. вероватно због избора па да се добију поени. Устаљен принцип пред изборе. Фабрика “Карина Мода” регистрована у Новом Саду као и многе друге велике фирме у Коцељеви а које плаћају порез другим општинама због пријава својих фирми, од тога нема Коцељева никакву корист. Да се не схвати погрешно да смо ми против било кога, али постојале су две велике фирме за производњу обуће и обе су упропашћење и сада су на продају. Почетни капитал фирме “Карина Мода” је милион динара, а држава улаже 1,32 милиона евра. Због чега држава помаже стране фирме а своје уништава питање је за све, навео је на конференцији члан Главног одбора Српског покрета Двери Зоран Мићић.
Он је још додао да фабрика „Раух“ у Коцељеви запошљава само 40 радника из овог места. Подсетио је да је некада на том месту била фабрика ,,Воћар“ која је запошљавала преко 300 радника и имала кооперанте из Коцељеве и других општина које су ову фабрику снабдевали воћем и поврћем. Двери сматрају да највећу одговорност за тренутну ситуацију у привреди те општине сноси бивши председник а садашњи посланик Верољуб Матић.
-За време владавине овог истог посланика који је онда био у сасвим другој политичкој причи продата је фабрика „Воћар“ а радници ове фабрике нису добили никаква обештећења која им следују. “Раух” увози концентрате из других држава и уз јефтину воду и радну снагу добија огроман профит. Каква је ту добит за Коцељеву? Пешачки мост која је донација Норвешке владе је достигао врхунац градње јер је остало још само да се уради покретни лифт, пошто преко овог моста не могу прелазити старије особе, мајке са децом, инвалиди од превеликог броја степеника. Значи промашај за промашајем али се и даље представља као велики успех а све у сврху добијања поена, рекао је Мићић.
Чланови Двери кажу да се не ради о политичкој игри, већ да желе да пробуде свест грађана. Истакли су да се Двери залажу за домаћу привреду и пољопривреду, за добијање субвенција, а не да се упропашћује своје а финансирају стране фирме. Двери сматрају да ћемо за те стране фирме увек бити слуге које ће да раде за ситне паре па кад им се укаже боља прилика све ће то напустити и отићи.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa