Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: УРАЂЕНА ШЕСТА ТРАФО СТАНИЦА

ПРЕПОРОД ЗА МЕСАРЦЕ

У селу Месарци почетак ове године донео је решење деценијског проблема. Трафо станица која је била прека потреба постављена је прошлог четвртка и, тако по тврдњи свих учинила живот за око 200 грађана много квалитетнијим, пошто се тешко живело уз струју коју су до тог дана имали. Све то их није коштало ни динара пошто су посао носили “Електродистрибуција” Шабац и Дирекција за путеве општине Владимирци.
- Прво морам да се захвалим директору “Електродистрибуције” Дејану Јовановићу који је учинио много. Затим да подсетим да смо од септембра прошле године урадили шест трафо станица. Ова је снаге 160 киловат ампера и вредности 1,3 милиона динара. Знајући у каквом је стању била нисконапонска мрежа ово је велики помак али ту никако нећемо стати јер бројни послови нас чекају где је решење питања нисконапонске мреже итекако битно, реферише о урађеном помоћник председника општине Владимирци Раде Ковачевић.
Помоћник директора Дирекције за путеве Иван Вуковић додаје да је извесно да ће се радити пуно а да је затечено стање било алармантно.
- Нисконапонска мрежа је у многим селима била велики проблем а ми смо ове године обезбедили за ту намену много више пара. Радиће се са приоритетом на руралне просторе где је струја немерљиво битна. Ту опет морам истаћи “Електродистрибуцију” у Владимирцима која је предвођена првим човеком Николом Кузмановићем урадила велики посао, каже помоћник директора Дирекције за путеве.
Мештани Месараца су пресрећни јер по речима Бранке Судар представнице млађих људи који ће засигурно остати у селу где су услови пристојни, до решења овог питања ни телевизијски програм се није могао гледати.
- Куцали смо на многа врата и нико се није одазивао. Хвала локалној самоуправи која је учинила живот у овом крају лакшим, а самим тим и олакшан пут до остајања на прадедовским огњиштима.
Самом постављању присуствовало је стотинак грађана, народски речено очима не верујући. Дуго сневано се остварило. Неко рече да ће то бити препород за Месарце.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa