Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
ЛОВЦИ ОДРЖАВАЈУ ТРАДИЦИЈУ

ХАЈКА НА ДРИНСКУ ЛИСИЦУ

Протеклог викенда на ловним теренима Плажа и Радина бара у мачванском приобалном делу Дрине, одржана је традиционална, овога пута трећа Хајка на дринску лисицу, коју је успешно организовало Ловачко удружење “Мачва” Богатић. Предходне две биле су у Салашу Црнобарском и Црној Бари, зашта су се побринуле тамошње ловачке секције.
Овока пута учешће је узело око 150 ловаца, од којих су поред чланова домаћег Ловачког удружења Мачва, учешће узеле и њихове колеге из Ловачког удружења “Селе Јевтић” Шабац, “Слога” Липолист, “Рајац” из Љига, “Тамнава” из Коцељеве, “Вукови са Дрине” из Зворника, “Војвода Мишић” из Мионице, “Фазан” из Владимираца и “Срем-Мачва” из Сремске Митровице.
Овом приликом за пар сати лова одстрељене су три лисице. То је пошло за руком Ивану Даничићу члану Ловачког удружења “Мачва”, Вељку Радивојевићу ловцу из Љига и Предрагу Уркалу из Владимираца. Они су награђени захвалницама, пехарима и књигом аутора Милована Којића из Клења.
Потом је одржана велика ловачка забава у ресторану” Код Ујкиног” у Бдовинцима, где је била и лутрија, а главну награду, ловачку пушку освојио је Дарко Малетић, млади ловац из Богатића.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa