Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
ТРЕЋИ СКУП ЛОВАЦА У МАОВИМА

ЛИСИЦИ У ПОХОДЕ

У организацији Ловачког удружења из Шапца и ловног ревира Маови, прошле недеље, одржан је, трећи по реду сусрет ловаца под називом, „Лисици у походе“. По сунчаном и ветровитом дану, ловиле су се лисице. Четири лукава предатора, изгубило је битку са 120 присутних ловаца.
По окупљању ловаца, и завршеном доручку почео је планирани програм за све присутне ловце и госте. Пре групног кретања - ловце је о понашању и кретању у атару и систему лова упознао председник ловаца у Маовима, Милан Милосављевић. У првом погону и сусрету са лисицом, најмирнију руку и прецизно око имао је Марко Савић, из Мајура. Како то бива по завршеном лову „морало“ се детаљно описати како је то било када се сретну погледи ловца на ветровитом дану и лисице, која је покушавала да надмудри погон и ловне псе.
Када будете постављени у штанд и останете сами са собим одмах се концентришете на предео испред себе и место на коме се налазите, утонете у природу и ветар који је дувао цео лов.
... Јутро је било изазовно, хладно, шарени облаци налик на јагањце истицали су се на бледом, ведром плаветнилу; још се виде ситне залеђене капи, попут сребра суво опало лишће тамна замрзнута земља а још у трагу зоре, око вас одасвуд се чује песма врабаца и кликтање јастреба који у јутарњем лову и од једном мало и изненадан сусрет и поглед ми се срео са лисицом и онако изненадно и брзо подигао сам оружје и повукао ороз – погледао сам и видим да сам имао среће и опет пар тренутака треба да се вратите у реалност и останете прибрани и наставите чекање у штанду, јер треба дочекати и погон, рекао је први стрелац јутра, Марко Савић. Иначе, како је познато у лову се стичу дугогодишња другарства и пријатељства. Једно тако догодило се и у Маовима. На додели признања упознали су се најстарији и најмлађи учесник лова, Стаменко Личанин, из Маова и Борис Ристић, ученик другог разреда “Вукове” школе у Шапцу. У време ручка, њих двојица су имала занимљив разговор, а Личанин је био изненађен познавањем и упућености у ловство али и ловачком опремом млађаног Ристића, док је, најмлађи учесник био одушевљен старијим моделом ловачке пушке коју поседује Личанин. На растанку, „пао је“ и договор о новом сусрету. Видеће се у Дреновцу, седмог фебруара када се поново буде ловила лисица. У име домаћина, Милан Милосављевић, изразио је, задовољство што је све прошло како је планирано за тај скуп а по завршетку програма ловци су један другом пожелели „Добар поглед“, до наредног сусрета у неком од ловних ревира у оквиру шабачког удружења ловаца.
Б.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa