Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
ГРАДСКИ ПОВЕРЕНИЦИ ОБИШЛИ НОВУ СТАЛНУ ПОСТАВКУ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У ШАПЦУ

ПРИБЛИЖИТИ КУЛТУРНЕ САДРЖАЈЕ СЕЛУ

У организацији Градске управе града Шапца прошле среде, 13. јануара, група градских повереника обишла је нову сталну поставку у Народном музеју Шабац.
- Желимо да наша сазнања пренесемо мештанима наших месних заједница, а потом да у сарадњи са Градском управом организујемо и долазак деце и свих заинтересованих мештана у Народни музеј. Све то у циљу да овакви културни садржаји буду доступни како грађанима Шапца тако и мештанима села – рекла је Миланка Чанковић, градски повереник за Добрић и Цуљковић.
По речима Стане Арсеновић, градског повереника за Шеварице, ово је само први корак ка пружању нових могућности младима на селу.
- Млади на селу немају често прилику да виде неке поставке, а поготову не овако једну лепу и значајну као што је ова у шабачком Народном музеју. Шеварице су мала месна заједница у којој нема велики број младих. Потрудићу се, колико је то у мојој моћи, да им обезбедимо један овакав долазак како би је погледали – обећала је Стана Арсеновић.
Кроз поставку „Шабачки времеплов – баштина за будућност“ провела их је виши кустос Тања Марковић тако да су присутни имали прилику да чују све оно што их је интересовало.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa