Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
СВАКОГА ДАНА ПЕТ МИНУТА ТИШИНЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА

И СЕЋАЊЕ И ПРОТЕСТ

Радници шабачког Дома здравља свакодневно у 13 часова на пет минута прекидају свој рад и одају пошту својој трагично страдалој колегиници Љубинки Поповић. Овај вид протеста ће, кажу, наставити до испуњења њихових захтева.
Директор Дома здравља др Мирослав Поповић напомиње да је то најмање што могу да ураде за своју колегиницу, а истовремено да истакну незаштићен положај здравствених радника.
-Свакодневно смо на удару неприкладних речи и поступака. То нам упућује врло мали број пацијената, али видели смо како је кулминирало. Наставићемо акцију „Пет минута тишине за право на рад и живот“ све док се Закон не измени тако да здравствени радници буду заштићенији. Пацијенти су свесни да и они могу да помогну доношење новог закона тако што ће се солидарисати са нама, сматра Поповић.
Управни одбор Дома здравља је усвојио Процедуру поступка пријављивања вербалних и физичких претњи и напада на запослене у овој установи, од стране пацијената или њихове пратње. Директор ДЗ истиче да ће се сваки немио догађај од сада пријавити надлежним органима, како би се „зло сасекло у корену“ и да се трагедија која се догодила прошле седмице више никада не понови.
-У Дому здравља више никада неће бити исто као што је било. Саосећамо се са породицом настрадале Љубинке. Дубоко у нашим душама осећамо бол и гнушање на тај подмукли чин и зверски акт који је однео једну племениту особу, рекао је Поповић.
Петоминутну тишину у понедељак су испоштовали сви пацијенти који су се нашли у чекаоници. Велики број њих. Ипак, нико није желео јавно да прокоментарише дешавања у Дому здравља.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa