Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
У ПЛАНУ УРЕЂЕЊЕ ПРИОБАЉА САВЕ

ШАБАЦ ЗАСЛУЖУЈЕ ЛУКУ

Прошлог четвртка извршено је снимање речног корита Саве, од Старог моста до Церског ободног канала
Услов за уређење приобаља Саве и развој речног саобраћаја је чишћење корита реке. Због тога је прошле недеље извршено темељно хидролошко снимање речног дна, које треба да пружи податке о послу који предстоји.
- Ово снимање ће нам дати слику изгледа дна реке Саве. На снимцима ћемо видети комплетну конфигурацију речног дна, колике су дубине, где су спрудови, да ли постоје критична места која морају одмах да се санирају. Друга улога снимања је да нам омогући реално виђење локација на којима се могу градити лука и марина на Сави. Чишћење је у плану када се утврди тачно чињенично стање, навео је Саша Јовановић, инжењер речног саобраћаја.
Снимање четири и по километра речног корита обављено је како би се утврдило шта треба да се уради како би на Сави у бољим условима могао да се одвија саобраћај речним путем.
- Након снимања почињемо ископавање и сређивање приобаља. Шабац је град који заслужује да има луку и марину, и очекујем да реализација пројекта тече по плану. Град Шабац ће оформити комисију сачињену од људи који највише времена проводе на реци. Сматрам да ће њихова искуства, знања и сугестије омогућити да се добије квалитетна слика о уређењу приобаља. Задатак Града је да обезбеди све потребне услове за успостављање путничког и теретног речног саобраћаја, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић током снимања речног корита које је обављено са чамца.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa