Инфо

21. јануар 2016.21. јан 2016.
НОВО УДРУЖЕЊЕ

Добар комшија за бољи живот

Сви председници кућних савета под кровом једног удружења и заједничко решавање проблема за више од 20.000 станара – идеја је новооснованог Удружења „Добар комшија“ које од прошле недеље постоји у Шапцу
Према речима председника „Добрих комшија“ Бојана Николајевића, Удружење ће, по угледу на моделе у уређеним европским градовима, помоћи председницима станара да побољшају квалитет живота, рационалније троше новац за рачуне и реше правне проблеме.
-Удружење ће бити посредник у решавању проблема између станара и надлежних предузећа у граду, али ћемо покренути и иницијативу да председници зграда активно учествују у креирању буџета града. Учествоваћемо у предлагању програма за уређење града и простора око зграда, објаснио је председник Удружења “Добар комшија” Бојан Николајевић.
Рад Удружења већ доноси резултате, станари зграде у Поп Лукиној улици ускоро ће, захваљујући “Добрим комшијама”, решити правне проблеме који их годинама муче.
Николајевић очекује да се у наредном периоду Удружење избори за раздвајање збирних мерача за потрошњу воде како би свако плаћао тачно онолико колико потроши. Поред рачуна за воду, у Удружењу верују да ће изменити и рачуне за грејање али и помоћи члановима при изолацији зграда.
У Шапцу већ постоје примери добре праксе, а најбољи међу њима су председници кућних савета у Зоркином солитеру и новој робној кући. Председница станара у новој робној кући Љиљана Новаковић издаје простор за антене, а од прихода плаћа станарима рачуне за грејање.
Идеја Удружења “Добар комшија” је да она али и осталих 400 председника зграда своје искуство подели са члановима.
У Удружење се за недељу дана учланило више од 50 представника станара. Чланарина се не плаћа, а сви заинтересовани могу се пријавити у улици Владе Јовановића број 3а.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa