Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
„КАРАВАН ЗДРАВЉА“ У ЈЕЛЕНЧИ

БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ

Медицински радници шабачког Дома здравља прошле суботе, у оквиру акције „Караван здравља посетили су Јеленчу
Бесплатни општи лекарски прегледи, посета стручњака из области гинекологије и офтамологије заинтересовали су велики број мештана Јеленче да посете локалну амбуланту и провере здравствено стање. Више од 60 мештана, без обзира на то да ли имају оверене књижице или не, искористило је прилику да провери здравствено стање. Велико интересовање житеља ове, али и свих других месних заједница кроз које је до сада прошао „Караван здравља“, потврдили су оправданост ове акције.
- Више од 500 наших суграђана било је на прегледима које је организовао Дом здравља Шабац у оквиру „Каравана здравља“. Мислим да то на најбољи начин говори о значају ове акције. Зато она заслужује нашу пуну подршку, а у овогодишњем градском буџету планирали смо 54 милиона динара управо за област примарне здравствене заштите. Захваљујући томе могуће је ангажовање младих лекара, набавка опреме, реконструкција и изградња амбуланти, а то су неки од предуслова за квалитет услуге, који Дом здравља потврђује свакодневним активностима. Издвајајући овако значајна средства желимо да покажемо колико нам је важно да сваки од житеља нашег града, у било ком његовом делу, у било ком селу да живи, оствари своје право на доступност и квалитет здравствене заштите, рекао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић који је присуствовао акцији Дома здравља у Јеленчи.
ПРЕВЕНТИВА НАЈБОЉА ЗАШТИТА
Акција у Јеленчи била је прилика женама да упути поновни апел о значају редовних гинеколошких прегледа за превенцију карцинома грлића материце чему је била посвећена и кампања у оквиру Европске недеље превенције ове болести.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa