Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.

Кроз пар реЧи

АТЛЕТИКА ““ Шабачки атлетичар, Душан Макевић, нови је рекордер Универзитета „Тексас“ (УТСА) на деоници од 5.000 метара. Шапчанин, који са много успеха наступа у Сан Антонију, на дворанском универзитетском такмичењу у Бостону, остварио је резултат од 14 минута и једне секунде, чиме се уписао у историју УТСА. Нови рекорд је чак 34 секунде бољи од досадашњег најбољег резултата, чији власник је био баш Душанов тренер Дејвид Хартман. У укупном пласману, Макевић је био трећи.
ФУДБАЛ ““ Жребом су одређени парови четвртфинала и полуфинала Купа ОФС Шабац. Игра се један меч, а састају се, у Петловачи, „БМР“ и „Младост“ Прњавор, док у Штитару играју „Јединство“ и „Липолист. Победници ће се састати у полуфиналу. У другом полуфиналу, победник меча „Младост“ (П. Причиновић) ““ „Раднички шабачки“, дочекује Мачву. Четвртфинала се играју 2. марта, полуфинала седам дана касније, а финале мора бити одиграно до краја месеца.
ФУДБАЛ ““ Некадашњи члан млађих категорија Мачве, као и првотимац Синђелића, Напретка, Баната, Радника, Слободе, Предраг Јеремић, вратио се у редове шабачког српсколигаша и наступаће у „црвено ““ црном“ дресу до краја сезоне.
ПЛИВАЊЕ ““ Шабачки пливач Лука Познановић освојио је четири медаље, једну златну, две сребрне и једну бронзану, на пливачком митингу „Европа 2016“ у Новом Саду. Злато је освојио у трци на 200 метара леђним стилом, док је на дупло краћој деоници био други. Сребро му је припало и у дисциплини 100 метара делфин, а бронзу на 50 м делфин.
СТРЕЛИЧАРСТВО - С. К. “Шабац“ освојио је екипно треће место на турниру у Темерину. Међу такмичарима, истакли су се Леонтије Тривановић који је био најбољи, односно четвртопласирана Љубица Миливојевић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa