Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
ГРАДОНАЧЕЛНИКОВ ТИМ ПОЈАЧАО АКАДЕМСКИ СЛИКАР

ШАБАЦ ЋЕ БИТИ ПРЕПОЗНАТ ПО СКУЛПТУРИ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић представио је новог члана свог тима. Академски сликар Игор Марсенић биће задужен за културу и визуелни идентитет града.
Марсенић верује да Шабац као град има будућност. Сматра да су институције, попут Школе примењених уметности, дале резултат.
-Шабац има ванредно великики број младих људи који се баве различитим областима креативног стваралаштва. Институције културе су функционалне, спремне да се развијају, нуде нове садржаје и отворе се за сарадњу и са неформалним уметничким групама и појединцима, рекао је Марсенић.
Истакао је да је посебно поносан на “Отворену галерију“ на Тргу, која је нови простор за рад и стварање великог броја младих уметника. Нада се да ће се у наредном периоду отворити још нових простора са овом наменом. Жеља је да се култура из објеката изнесе на улице.
-Верујемо да у граду постоји довољно простора за скулптуре. Имамо велики број младих вајара. Шабац ће бити препознат као место у Србији које се отворило према савременој скулптури, која је потпуно избачена из јавног живота, навео је Марсенић.
Како је градоначелник рекао, жеља им је да подигну капацитете културних институција, да се баве креативном заједницом и да буде више новца за културу. Истакао је да, у тренутку када држава одваја 0,8 одсто у буџету за културу, Шабац издваја 7 одсто.
-Да бисмо добили још квалитетнију културну понуду важно је да поставимо задатке и кажемо уметницима шта је граду важно, да бисмо добили квалитетне одговоре. Култура је важна да нас избави из лоше свакодневице, поручио је градоначелник.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa