28. јануар 2016.28. јан 2016.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ РУСКЕ СТРАНКЕ

Руска странка упућује најоштрији протест Влади Републике Србије, поводом дрског, противправног и нехуманог акта такозваног Еулекс суда, којим се Оливер Ивановић из кућног притвора пребацује у затворску ћелију. Руска странка је мишљења да ово није само акт уперен против појединца, већ јасна и недвосмислена порука Србима, ма где они живели. Сматрамо да је управо Влада Републике Србије најодговорнија за овакво поступање према Оливеру Ивановићу, јер је својим нечињењем, попустљивошћу, одсуством самопоштовања и политичком кратковидошћу охрабрила безакоње, прогон и нецивилизацијски однос према преосталим Србима на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија! Руска странка као организаторе и извршитеље прогона српског становништва означава органе квазидржаве Косово, у сарадњи са органима Европске уније, која се према преосталим становницима Српске националности не односи у складу са начелима права и хуманости. Влада Републике Србије је дужна да у складу са Уставом Републике Србије, а чији је саставни и неотуђиви део и АП Косово и Метохија, заштити своје грађане на целокупној територији Републике Србије. Позивамо Владу Републике Србије да моментално прекине сваку комуникацију са органима самопроглашене државе Косово и Еулекса, и да захтева од Савета безбедности УН да хитно и неодложно предузме све мере неопходне за заштиту безбедности Српског становништва, на целој територији АП Косово и Метохија. Такође, позивамо Владу Републике Србије да се за помоћ у заштити преосталог неалбанског становништва, њихове имовине, верских и културних објеката на територији АП Косово и Метохија обрати осведоченим пријатељима и савезницима Србије, и то на првом месту Владама Руске Федерације и Народне Републике Кине. Руска странка

28. март 2024.