Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА У ПОСЕТИ ФИРМИ „ЈУПРОМ“

ИЗВОЗ ПОСТАЈЕ ПРИОРИТЕТ

Руководство фирме, због већег обима посла и планова у вези са бесцаринским извозом, размишља о куповини парцеле у Северозападној радној зони о чему су прошлог четвртка разговарали са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем, који је посетио ово предузеће
Пре две и по године „Јупром“ је у новом објекту почео са велепродајом робе широке потрошње, а од септембра прошле године прилику да овде купују имају и сви остали грађани. Константна посвећеност послу, кључни је елемент успеха у раду фирме која постоји 26 година.
- Има много отежавајућих околности у вези са пословањем у Србији. Ипак, радом и залагањем наших радника, као и личним ангажовањем, успели смо доста тога да урадимо у протеклом периоду и да остваримо напредак, наводи Зоран Мишковић, власник предузећа.
Запослени, који тренутно има 40, задовољни су условима у којима раде и атмосфером у колективу.
- У фирми сам девет година. Никада се за то време није догодило да нам касни плата. Колектив је веома сложан и трудимо се да допринесемо напретку предузећа, каже радник Ратко Мићић.
Руководство фирме размишља о изградњи новог објекта, који ће се, по свему судећи, налазити у Северозападној радној зони.
- Планирамо изградњу пак центра и царинског магацина, што би допринело реекспорту и извозу у околне земље. Тренутно, извозимо у земље у окружењу, попут Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе, али планирамо да искористимо и погодности које нуди шабачка бесцаринска зона и повећамо извоз и на друга подручја. Ширење посла свакако ће довести и до запошљавања нових радника, каже Мишковић.
Ово предузеће посетио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, поздравивши при том намеру власника фирме да прошири посао, инвестира у нове објекте и повећа број запослених.
- Ово је пример озбиљног бизниса и добре организације посла, још једна од фирми за пример у шабачком крају. Предузетници почетници би требало да се угледају на фирме као што је ова, која на тржишту опстаје више од четврт века. Добро је што фирма „Јупром“ има озбиљне планове за проширење у Шапцу, а циљ моје посете је да разговарамо о њиховим плановима и погодностима које Град Шабац може да им понуди у експанзији њиховог пословања, рекао је Зеленовић.
Повећање извоза
Идеја руководства „Јупрома“ је да у наредних неколико година значајно повећа извоз производа из својих магацина, како према земљама у окружењу, тако и у државе са којима Србија има потписане уговоре о бесцаринском извозу, попут Руске Федерације.
М.Максимовић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa