Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ПОЧЕЛА ОБУКА РАДНИКА У ПОСТРОЈЕЊУ ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА

ПРОБНИ РАД У МАРТУ

У Постројењу за пречишћавање отпадних вода почела је обука људи који ће радити у овом објекту који ће у марту почети са радом
Будући радници Постројења за пречишћавање отпадних вода и њихове колеге из „Водовода“ које желе да се упознају са начином рада у овом објекту, од 1. фебруара су у клупама. Едукативне тренинге држе немачки предавачи, стручњаци из фирме „Хохтиф“, која је ервопски лидер у изградњи објеката попут шабачког Постројења за пречишћавање отпадних вода.
- Обука за рад на постројењу за пречишћавање отпадних вода трајаће два месеца. Запослене ћемо обучити да раде са механичком и електро опремом која је већ на постројењу, као и „скада“ системом који контролише целокупан процес, рекао је пројект менаџер Имануел Ворстер.
Почетак пробног рада овог објекта очекује се у марту. Сви тестови, попут мокрих проба су успешно окончани, те надлежни не сумњају да ће за нешто више од месец дана Постројење за пречишћавање отпадних вода бити у функцији.
- У овом тренутку обучавамо више радника шабачког „Водовода“ него што су то потребе постројења, јер желимо да што више људи из нашег предузећа научи како функционише постројење. Почетак рада се очекује крајем марта, а биће ангажовано 16 запослених. Постројење за пречишћавање отпадних вода, уз Регионалну депонију, представља један од стратешких објеката комуналне инфраструктуре и најважнијих инвестиција за Шабац, рекао је директор ЈКП „Водовод Шабац“ Александар Продановић.
Услуге пречишћавања отпадних користиће житељи Шапца и седам околних села, али и индустријски објекти.
- То значи и развојне шансе, пошто су такви објекти значајна референца за град, нарочито када је реч о привлачењу инвеститора, јер такве објекте неће морати да граде сами, али и када говоримо о производњи здраве хране на коју Шабац рачуна у наредним годинама. Овде ће бити изграђена и линија муља, а средства за ту инвестицију, у износу од два милиона и двестотине хиљада евра, са по 50 одсто финансираће град Шабац и Дирекција за воде, додао је Продановић
НЕМАЧКА РАЗВОЈНА БАНКА ОБЕЗБЕДИЛА НОВАЦ ЗА НОВЕ ПРОЈЕКТЕ
Град Шабац, ЈКП „Водовод Шабац“, Министарство финансија и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, потписали су прошле недеље Анекс трилетералног уговора о коришћењу средстава КФЊ намењених реализацији „Програма водоснабдевања и канализације у општинама средње величине у Србији . Овим програмом, град Шабац и „Водовод“ добијају око 870 хиљада евра бесповратног кредита за отклањање последица поплава из 2014. године. Како је истакао Александар Продановић, директор ЈКП „Водовод“ Шабац, добијена средства биће уложена у растеретне колекторе, набавку цистерне за потребе „Водовода“ и пумпе, а све у циљу да град спремније дочека будуће проблеме са високим водама.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa