Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
АКТИВНОСТИ ДРУШТВА ПЧЕЛАРА „ШАБАЦ“

ОДРЖАН НОВИ СКУП ЧЛАНОВА ДРУШТВА

Крајем јануара у великој сали Основне школе „Вук Караџић“ у Шапцу, одржан је заједнички скуп чланова Друштва и полазника пчеларске школе коју је оно, под покровитељством Града покренуло седмог новембра.
Уводно излагање поднео је председник Друштва Милан Глигорић истакавши да је и овај скуп, четврти по реду од октобра 2015., део шестомесечног зимског образовног програма са планираних 15 стручних предавања, који ће Друштво реализовати. Председник је изнео да је Друштво у 2015. години знатно унапредио свој рад: повећало број чланова, са 208 из 2014. на 257, број кошница на око 10.000, количину произведеног меда на преко 250 тона и организовало пчеларску школу са 150 полазника.
Председник се захвалио “Вуковој“ школи, која деценијама омогућава Друштву да користи њене просторије а њеном директору Драгославу Павловићу уручио признање, повељу Савеза пчеларских организација Србије за допринос Школе унапређењу пчеларства.
Посебну захвалност председник је изразио локалној самоуправи, нарочито градоначелнику Небојши Зеленовићу без чије подршке и помоћи неке активности Друштва не би реализовало.
Затим се присутнима обратио градоначелник Зеленовић истакавши да је импресиониран бројем учесника Скупа као и резултатима које је остварило Друштво и пожелео да пчелара буде још више, са већим бројем кошница и још више меда. Изнео је као и на два претходна скупа, Друштва и Асоцијације пчелара Мачванског и Колубарског округа којима је присуствовао, да је Град одлучан у намери да и даље подстиче и помаже пчеларску производњу и пласман меда. Позвао је пчеларе и полазнике пчеларске школе да региструју пчеларска домаћинства и прошире производњу користећи повољне кредите са грејс периодом, чију камату неће плаћати они већ Град.
Скуп је настављен са два предавања из области апитерапије која су одржали стручњаци Удружења за апитерапију „Апи-Бео“ из Београда: мр Мерица Милавић Вујковић др мед. са ВМА и Аврам Цветиновић.
Р. Пејановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa