Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ПОСЕТА МАОВИМА

ГРАД КАО ДОБАР ПАРТНЕР

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је прошлог петка, Месну заједницу „Маови“ и са члановима Савета МЗ и мештанима разговарао о новцу од пореза који остаје у њиховом селу. Градоначелник је истакао да је један од позитивних показатеља колико је политика одлучивања грађана добра, и чињеница да је у јануару ове године прикупљено два и по пута више новца од пореза, него истог месеца 2015. године.
- Месна заједница „Маови“ има агилне, вредне и младе чланове Савета, посвећене развоју свог села. Град је увек ту да буде добар партнер. Чињеница је да смо политичким инструментом, као једини град у Србији, гарантовали слободу свакој месној заједници да сама одлучује на шта ће трошити новац прикупљен од пореза на имовину. Град Шабац ће увек сарађивати са одговорним месним заједницама, које желе да развијају своје село, без обзира на политичку припадност, указао је градоначелник Зеленовић.
Саша Јеремић, члан Савета МЗ „Маови“, каже да су се у овој месној заједници усагласили да ће пристигли новац од пореза искористити за реконструкцију Дома културе у центру села и уређење атарских путева. Он додаје да је Дом културе први пут реконструисан након изградње, тако су радови на фасади и столарији приметно улепшали објекат.
У последњој деценији, Град Шабац је континуирано улагао у развој Месне заједнице „Маови“. Очишћен је канал Мутник, реконструисана месна канцеларија, шљунчени сеоски путеви и постављена улична расвета у делу села ка Варни. Шљунчење и расвета су рађени по принципу два на динар, што значи да је Град на динар мештана уложио два динара из буџета. Најважније инвестиције у ово село су асфалтирани локални путеви: Маови-Варна, Маови-Богосавац и Маови -Добрић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa