Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ВЕСТИ ИЗ ШАПЦА ПУНЕ ЦРНУ ХРОНИКУ

НОЖЕВИ УМЕСТО ДОБАР ДАН

Претходне недеље на територији Шапца остале су обележене по најтежим кривичним делима. Прво је убијена медицинска сестра Љубинка Поповић на свом радном месту, затим је у Дубљу убијен Мирослав Јосиповић, док су још двојица мушкараца тешко рањена. Јавност су потресале информације и о другим кривичним делима, самоубиству и саморањавању, а ова седмица је довела до још веће ескалације лудила.
Са 19 година двоструки убица
Серија злочина настављана је свирепим убиством таксисте Чедомира Поповића (61) у недељу увече. Њега су убодом ножем у врат усмртили путници које је возио.
Поповић је повезао двојицу младића код Аутобуске станице у Шапцу, који су тражили вожњу до села Заблаћа. Након тога, Поповић је диспечера обавестио да је повређен и да се налази у Метлићу. Хитна помоћ и полиција одмах су се упутили на лице места, али је несрећни човек преминуо у Општој болници у Шапцу и поред указане помоћи.
Убрзо су због овог свирепог злочина ухапшени Милић Илић (19) из Метлића и Милан Петровић (18) из Криваје. Пронађен је и нож који је коришћен у извршењу кривичног дела.
Још шокантнија је чињеница да је Илић осумњичен и за смрт педесетседмогодишњег просјака прошлог лета, близу центра града. Убиство је такође извршено убодом у врат, а незванично, осумњичени је признао злочин.
Убијени Поповић оставио је за собом супругу и двоје деце. Као таксиста је радио кратко.
Његове колеге организовале су у понедељак протесну вожњу улицама града. Они су се сложили око тога да нису безбедни, да сваког морају да приме у возило, а да су уз то још и у обавези да везују сигурносни појас, што их омета да побегну од нападача.
Нови напад на медицинског радника
Медицински техничар Борисав Гладовић нападнут је у уторак ујутру око четири сата у Служби хитне медицинске помоћи шабачког Дома здравља. На њега је ножем насрнуо М.М. (1972). После жестоке борбе са нападачем, а захваљујући изненадном уласку другог пацијента, који му је помогао, Гладовић се одбранио. Припадници полиције убрзо су привели нападача. М.М. је пре три дана у овој служби добио упут за психијатријски преглед.
-Дом здравља Шабац оштро осуђује свако насиље, подсећајући да је наша колегиница на радном месту убијена пре непуних месец дана, а таксиста Чедомир Поповић на свом пре само дан, два. Апелујемо на све да заштите здравствене раднике и све људе који посвећено и професионално обављају свој посао. Недопустива је оваква ескалација насиља којој смо сведоци последњих недеља. Тражимо од надлежних да заштите све, како се трагедија коју смо доживели почетком јануара не би поновила. СТОП НАСИЉУ ““ ПРАВИ ИМАЈУ ПРАВО, стоји у саопштењу које је Дом здравља Шабац издао поводом овог догађаја.
Још један напад на
“Транском“
“Транском“ у Бенској Бари, који се налази поред вртића, опљачкан је у уторак увече, неколико минута пре 22 часа, односно, пред само затварање. Наоружани нападач од радница је отео пазар који се тренутно налазио у каси, кутије скупљих цигарета са рафова, и боксове из магацина. Уплашене раднице је након тога закључао у гардеробу и однео кључ са собом. На срећу, код себе су имале телефоне па су позвале помоћ.
-Наше две раднице су провеле пола сата закључане. Физички нису повређене, али се психички не осећају добро. Ово није први пут да пљачкају овај објекат. Прошле године, негде у истом периоду, нападач је узео паре из касе и том приликом је имао пиштољ. Нисмо обавештени о томе да ли је ово дело расветљено. Обзиром на дешавања у нашем граду у последње време, уплашене смо и несигурне када радимо увече и стрепимо од сваке муштерије која уђе у продавницу. Немамо начин да се заштитимо, а у већини објеката раде само жене, објашњава пословођа “Транскома“ Бранка Сандић.
Власник “Транскома“ Радован Божанић каже да предузимају све мере да обезбеде своје објекте, али да провалници нађу начин да уђу и у закључан објекат, обезбеђен решеткама, камерама и алармом. Дешавало се и да разбију цео излог због неколико паклица цигарета. Када се разбојништво деси у време радног времена, раднице саветују да се склоне, или побегну ако су у могућности.
-Пљачке се чешће дешавају у зимском периоду и углавном викендом, када има мање муштерија. Када изврше разбојништво покупе најчешће само пазар, а у случају провалних крађа цигарете. Наши објекти су на њиховој мети два, некада и три пута месечно. Прошле зиме за два дана имали смо три разбојништва, чак два у истој радњи. На 30 дела реши се једно или два, наводи Божанић.
Иако не могу доћи до значајнијег плена, јер се већи износ новца носи из радњи, пљачкаше ни то не одвраћа од њихове намере. Штета коју направе често је већа од износа који однесу, а страх које радници претрпе када се суоче са ножем, пиштољем и фантомком ништа не може да надокнади. На жалост, неки то доживе и више пута.
Начелник Полицијске управе Шабац, Славиша Спасојевић, за “Глас Подриња“ није желео да говори о тренутној безбедносној ситуацији у граду.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa