Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ПОЧЕЛА ПРВА БИЛИЈАР ЛИГА ШАПЦА

Борба за Шампиона

Протеклог викенда у Шапцу је стартовала прва Билијар лига нашег града. На столовима Билијар клуба „Москони“, од 6. фебруара до 10. априла за позицију у плеј офу бориће се 24 играча. Најбољих 12 у регуларном делу обезбедиће место на завршном турниру 17. априла када ће бити познат и први званични шампион Шапца у билијару.
Иако још постоји спорење да ли се билијар може сматрати спортом, број играча, наградни фондови и популарност у свету сведаче да се ради о врло популарном спорту, доступном свима. Клупски турнири у Шапцу нису новост, али од првог фебруарског викенда, Билијар клуб „Москони“ домаћин је прве градске Билијар лиге. Током два месеца, своју вештину показаће 24 пријављена играча.
- Лига се игра по принципу свако против сваког у два кола (гост-домаћин). Прво коло се игра по правилима осмица « интернациона», у другом колу се игра « деветка». Сваки меч се игра до пет добијених партија, без хендикепа, наизменични брејк. Победа се бодује са 3 бода, пораз са 1 разлике (резултат 5:4) са 2 бода, а пораз са више од једне партије разлике једним бодом. Искуство из претходних година показало је да је у Шапцу наш спорт врло популаран. Хвала свима који су помогли организацију, свим спонзорима, Граду Шапцу и надамо се да ће Лига постати традиција дугог века. Циљ је да кроз неколико година Шабац има водеће играче билијара у Србији и озбиљне такмаце на међународним турнирима ““ истиче власник БК Â« “Москони“ » Раде Обрадовић.
Мечеви су на програму током викенда, а тачни термини се одређују у договору са играчима. Најбољих 12, на крају регуларног дела, водиће борбу за коначног шампиона средином априла.
- Турнир за првака игра се по правилима « десетке ». Учесници плаћају котизацију, а средства иду у наградни фонд који ће бити 75 хиљада динара. Сваког од учесника завршног турнира, зависно од пласмана, очекују новчане награде ““ додаје Обрадовић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa