Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
36. ИЗБОР ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА ШАПЦА

Година кајакаша

Најбоље спортисте и спортске колективе у 2015. години, по свом избору, наградио је у петак, у Шабачком позоришту, Спортски савез Шапца (ССШ). Дипломе, плакете и пехари најбољима уручени су 36. годину.
Резултати које су остварили у претходној години и на овом избору „наметнули“ су главну улогу шабачким кајакашима, бар када се ради о главним наградама. Кајак клубу „Зорка“ пристигла су признања за најбољег спортисту, коју је освојио шабачки олимпијац, Небојша Грујић, најбољег младог спортисту, припала је Бојану Милинковићу и најбољег тренера, намењена Урошу Павловићу.
- Лепо је бити значајан део сваког избора за најбољег спортисту у граду спорта какав је Шабац. Сви наши резултати потврђују да се добро ради у клубу и да поштујемо систем који је одавно постављен. Водимо рачуна о сениорима, али и свим млађим категоријама. Свако од нас ради свој посао максимално колико може, ови момци на сваком тренингу раде врхунски и тако долазимо до резултата и сјајне атмосфере. Много је одрицања било потребно за овакве резултате, али све је имало смисла. Нећемо да станемо, наредни циљ је бар једна медаља на ОИ у Рио де Жанеиру ““ истиче Павловић.
Велики пехар намењен најбољем спортском колективу града, красиће витрине РК „Металопластика“. Европска шампионка, чланица женске кошаркашке репрезентације Србије која је овог лета постала шампион Европе, Кристина Топузовић, најбоља је спортисткиња у избору ССШ., атлетичарка Нађа Церовац, понела је епитет најбоље младе спортисткиње, а председник Шабачког шаховског клуба Мирољуб Мердовић носилац је плакете за најбољег спортског радника Шапца у 2015. години. Додељено је још више од 50 признања спортистима, колективима и школама за спортска достигнућа, као и постхумно признање координатору школе рукомета ЖРК „Медицинар“, Зорану Обреновићу.
- Није лако изабрати најбоље међу одличнима, али је и задовољство имати овакве спортисте у свом граду и околини. Надамо се да ћемо, анализирајући 2016. годину, пред наредни избор, моћи да кажемо да смо имали бар једног освајача олимпијске медаље из Бразила ““ додаје председник ССШ, Веселин Вуковић.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa