Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
НОВИ ПРОГРАМ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА И КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

ТИ МОЖЕШ СВЕ

Млади од деветнаест до тридесет три године, који нису у сталном радном односу, имаће прилику да осмисле сто активности које ће се реализовати током марта, априла и маја. Опредељена помоћ за сваку активност до 20.000 динара. Крајни рок за пријаву 21. фебруар
Преко осамдесет одсто младих у Шапцу мишљења је да не могу ништа да покрену, промене или побољшају у својој заједници. Поражавајући резултат анонимне анкете настале током пројекта „Замисли и реализуј“ Канцеларије за младе био је само још један знак да по том питању треба нешто предузети. У сарадњи са Културним центром нови програм „Ти можеш све“ омогући ће младима да током марта, априла и маја реализују своје идеје.
- Позивамо младе да нам се прикључе са својим активностима и учествују у програму „Ти можеш све“. Ово је, пре свега, намењено младима од деветнаест до тридесет три године. Уколико имају идеје које можемо спровести заједно добродошли су. Рок за пријаву је до 21. фебруара. Потребно је да у Канцеларији за младе донесу активност у писаном или електронском облику. Све остало што им не буде јасно можемо им помоћи да те неке нејасноће разјаснимо али и да им помогнемо како да најбоље осмисле, односно напишу свој пројекат ““ рекла је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе града Шапца, протеклог понедељка на конференцији за новинаре.
Када су у питању области у којима ће се реализовати осмишљене активности понуђено их је седам али оне, како је истакнуто, могу бити проширене у зависности од интересовања младих.
- Подразумевају се све активности које осмисле млади из области науке, културе, образовања, информатике, лидерских способности, едукације и радионице, медија, спорта, али и других. Све то и још много тога у зависности од њихових интересовања. Тих стотину активности је заиста један оптималан број где млади своју креативност, своја сазнања, своја искуства на крају крајева, могу да имплементирају у све оно што им нуди Канцеларија за младе кроз програме, а исто тако и кроз програмске садржаје Културног центра ““ истакла је Гордана Марковић, директорка Културног центра.
Одабир и селекцију пријављених на конкурс вршиће представници Канцеларије за младе града Шапца и Културног центра. Све додатне информације заинтересовани могу добити на телефон 015 314 031 и мобилни 064 648 3997 или лично у просторијама Канцеларије за младе и Културног центра у Господар Јевремовој 12.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa