Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
Општина Крупањ решава проблеме избеглица

ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ

У малој сали општине Крупањ у понедељак 8. фебруара одржан је састанак Савета за управљање миграцијама општине Крупањ на коме је поднет Извештај о реализацији пројеката из Локалног акционог плана (ЛАП) за унапређење положаја избеглих, интерно расељених и повратничких лица по основу Споразума о реадмисији у општини Крупањ у периоду од 2013. до 2017. године за 2015. годину. Било је разговора о спровођењу Регионалног подпројекта 5 ““ социјално становање у заштићеним условима.
Од повереника за избеглице у општини Крупањ Милана Јовановића сазнајемо да су: „Из наведеног програма ЛАП за 2015. годину приказане активности реализоване у том периоду. За интеграцију избеглица свакако су најважнији пројекти из решавања проблема становања. У 2015. години општина Крупањ је реализовала три пројекта набавки и уградње грађевинског материјала за две избегличке породице и једну породицу интерно расељених лица у укупној вредности од око 1.250.000 динара. Поред грађевинског материјала реализовани су и пројекти економског оснаживања избеглица кроз доделу средстава намењених за економске пакете, набавку машина и алата, опреме и пољопривредних добара. Свакако најзначајнији пројекат је почетак реализације регионалног стамбеног програма у оквиру кога се решавају проблеми избеглица кроз пружање услуге социјалног становања у заштићеним условима изградњом пет стамбених јединица за ту намену“.
Општина Крупањ је у оквиру својих обавеза предвиђених уговором потписаним са Комесаријатом за избеглице Републике Србије извршила своје активности формирањем тима за изградњу и формирањем комисије за избор корисника. Комисија је донела одлуку о расписивању јавног позива за све заинтересоване кориснике ове услуге који је отворен до 9. марта 2015. године.
Д. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa