Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ПУ “СУНЦОКРЕТИ“

НОЛЕ ДЕЦИ ЈАЛОВИКА

ПУ „Сунцокрети“ Владимирци ће од овог пролећа проширити свој наменски простор за још један објекат. Захваљујући „Фондацији Новак Ђоковић“ у селу Јаловик изграђен је вртић „Лоптица“.
Фондација Новак Ђоковић и Центар за интерактивну педагогију кроз свој пројекат „Школице живота“ реализују програм подстицања развоја предшколског образовања од раног узраста (деца узраста од три до 5,5 година), односно његове доступности што већем броју деце у руралном подручју.
- Занимљиво је да је Установа прва добила потпуно нов објекат јер су до сада углавном финансиране адаптације и реконструкције постојећих простора у срединама широм Србије, истиче директорка ПУ “Сунцокрети“ Зорица Милошевић.
Вртић је изграђен а биће и опремљен по најсавременијим стандардима у овој области. Установи су у реализацији пројекта помогли и пружили подршку Општина Владимирци и људи из Месне заједнице Јаловик.
Село Јаловик тренутно има 60 најмлађих овог узраста. У новом вртићу ће радити две групе, припремна предшколска (коначно у свом простору) и млађа мешовита група. Такође, биће организовани и други облици и програми боравка предшколске деце, играонице, радионице и слично.
- Отварање је планирано за април али судећи по напретку радова вртић ће почети са радом и раније. ПУ „Сунцокрети“ су већ упутили јавни позив заинтересованим родитељима са овог подручја да своју децу пријаве за боравак у новом вртићу, поручују из ове установе агилног тима окупљеног око директорке Зорице Милошевић.
Проширење капацитета има велики значај за Установу и Општину али свакако највећа добит и значај је за децу и родитеље овог места.
С.К.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa