Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
НОВЕ ПРОМЕНЕ У ВЛАСТИ У БОГАТИЋУ

ПРОШИРЕЊЕ ДОНОСИ СТАБИЛНОСТ

На седници Скупштине општине Богатић, одржаној 1. фебруара, дошло је до смене председника Скупштине Александра Вуковића, на чије место је изабран Александар Илијашевић из Нове Србије, која је до тада била опозициона странка у Богатићу. Смењена су и два члана Општинског већа, Мирослав Ерић и Драгослав Јосиповић из Групе грађана “Позитивна Мачва“. Уместо њих су изабрани, такође чланови Нове Србије Александар Синђелић и Горан Мишковић. Тако је и Нова Србија постала део владајуће већине у Богатићу, уз Социјалистичку партију Србије, Српску напредну странку и Јединствену Србију и “Позитивну Мачву“.
Председник општине Богатић, Ненад Бесеровац, кадар СПС, говори о последњим променама у општини и сматра да ће оне донети стабилност власти до избора.
-Сам узрок, не бих рекао промена, већ проширења владајуће коалиције, јесте покушај дела коалиције да почетком децембра формира скупштинску већину, без одборничке групе СПС, што није било реално и на крају се у пракси није ни остварило. Увођење одборничке групе Нова Србија, која броји шест одборника, у владајућу коалицију, доноси мир и стабилност, до краја мандата. По нама, смањују се тензије у самој изборној кампањи, али и нуди пројекција будуће постизборне коалиције, широке коалиције за коју се политичка групација коју предводим, поодавно залаже, каже Бесеровац.
Од последњих локалних избора, 2012. године, Богатић је претрпео више промена структуре власти. Председник општине признаје да то није најбоље по грађане, али верује да ће они знати да процене колико је ко урадио за њих.
-Свако за себе мисли да је оно што је он урадио најбоље, о томе ће наравно судити грађани на следећим изборима, али да честе промене у току мандата, тешко шта добро могу да донесу грађанима, то је чињеница. Ипак гласачи пре него што се одлуче коме ће поверити свој глас треба добро да размисле и поверење дају оним партијама које имају шта да понуде и имају кадрове који та обећања могу и да испуне.
Мало је времена остало до избора. Бесеровац верује да ће ипак моћи да се осети бољитак узрокован проширењем владајуће коалиције.
-Донеће могућност руководству Општине, да ради по плану, програму и усвојеном Буџету, без великих трзавица и турбуленција у самој коалицији, јер проширењем исте, ниједна политичка опција, а нарочито не појединац, нема уцењивачки капацитет, као у претходном периоду и то је највећи бенефит од ових промена, закључује Бесеровац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa