Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

НЕИСТИНЕ У МАОВИМА

Повереништво Српске напредне странке у Шапцу одржало је у понедељак конференцију за медије на којој су демантовали наводе градоначелника Небојше Зеленовића да је Дом културе у Маовима реконструисан новцем добијеним од Градске управе. Поред тога, направљен је осврт и на тренутну политичку ситуацију у граду.
Председник Месне заједнице Маови, Владан Павловић, навео је да је око 500.000 динара прикупљено, пре свега, од мештана села. Према његовим речима, тим новцем је купљен материјал, а све радове су мештани обављали бесплатно.
-После више захтева упућених градоначелнику да нам одобри средства из буџета града за финансирање ових радова принципом два динара на динар никакав одговор нисмо добили. Око 90 одсто домаћинстава дало је новац, а они који нису били у могућности помогли су физичким радом. Саниран је кров, столарија, комплетне електро инсталације у објекту, зидови споља и унутра, молерско ““ фасадерски радови, а урађени су и лимарски радови. Санација је почела средином јула, а реконструкција је завршена половином новембра. Градоначелник је пре неколико дана дошао у посету МЗ, наводно да би разговарали о повраћају средстава од пореза. Међутим, прича је отишла у другом смеру и свела се на то да је ГУ финансирала реновирање Дома и да је оно у току, прича Павловић.
Како је Павловић навео, од пореза је прикупљено око 230.000 динара. Код ГУ су конкурисали да се санација путева уради од поврћаја тих средстава. Истакао је да је на тај начин већ реализовано шљунчење некатегорисаних путева.
Посланик СНС Бобан Бирманчевић, рекао је да градска власт промовише причу око изградње пружног прелаза у Мајуру, као нешто што они раде. Међутим, Бирманчевић је навео да се он финансира од стране ЈП “Железнице Србије“.
На конференцији је гооворио и др Слободан Поповић, члан Изборног штаба који је критиковао локалну самоупаву зато што акценат става на културу и просвету, а не на то од чега ће народ да живи и храни своје породице. Поповић сматра да ће се грађани Шапца на изборима наћи пред референдумским питањем ““ Душан Петровић или Александар Вучић.
М.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa