Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
ПРВА „А“ ВАТЕРПОЛО ЛИГА ““ 9. КОЛО

Земунци без Шанси

ВК „Земун Босал“ ““ ВК „Шабац“ 6:11 (1:3, 3:3, 0:4, 2:1)
Базен “11. април“. Гледалаца 200. Судије: Путниковић и Стефановић. Искључења: Земун 9, Шабац 6.
ЗЕМУН БОСАЛ: Ђокић, Кецојевић, Ђукић, Перковић 1, Драгишић, Бурсаћ 1, Тришић 1, Максимовић, Тимотић 1, Андрејевић, Раца, Васиљевић 1, Љубеновић 1. Тренер: В. Вукотић
ШАБАЦ: Алексић (кап), Тешић, Марковић, Пролић, Носовић 3, Ешкерт 4, Цар, Матовић, Богићевић, Лончарић 2, Тенжера, Балакирев 1, С. Поповић, Укуманов 1. Тренер: Николић
Земунци су имали снаге да буду равноправни са лидером једно полувреме, али је трећи период решио сваку дилему око победника, сачувавши Шапчанима максималан учинак.
Шабац је први погодио, домаћи долазе до изједначења, али потом, Носовић и Укуманов погађају за два гола вишка на паузи између четвртина. Земун је имао снаге да се држи у утакмици и у других осам минута. Гришић и Љубеновић су приближавали екипу из предграђа престонице на минимални заостатак, али је у овој четвртини Лончарић био тај који није дозвољавао резултатски егал.
Између ривала постоји свакако велика разлика у квалитету, а то је лидер на табели демонстрирао у трећој четвртини. Чини се као да су се Шапчани чували, а онда решили да у осам минута униште сваку наду Земуна у изненађење. Одбрана није поклекла, а четири гола у мрежи домаћина, створили су великих 9:4. Питање победника је решено. Последњих осам минута били су формалност.
У следећем колу, овдашњи ватерполо клуб има велику прилику да настави победнички низ, с“™ обзиром да на Градском базену гостује последњепласирани „ЖАК“.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa