Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
ОСВРТ НА КОНЦЕРТ ДРАГОЉУБА ЂУРИЧИЋА СА ГРУПОМ БАЛКАНСКА ЛАВИНА У БОГАТИЋУ

ЈЕДИНСТВЕНА ЕНЕРГИЈА БУБЊЕВА

После музичког састава “Мама Како“ са којим је пратио поп звезду Здравка Чолића, свирке у познатим саставима “Ју група“, “Леб и сол“и “Кербер“, Ђуричић, након 40 година богате музичке каријере, настоји да публици подари нов музички доживљај, оргиналног израза, што су Мачвани међу првима осетили
Драгољуб Ђуричић са својом перкусионистичком групом „Балканска лавина“, у петак, 12. фебруара је одржао концерт у сали Дома културе у Богатићу. Публика је уживала у уметничко сценском перформансу и познатим балканским ритмовима. Концерт бубњара спаја људе различитих енергија у једну и није усмерен само на приказ умећа и вештине извођача, него усмерава на сам извор енергије ““ на бубањ и суштину коју он са собом носи.
- „Балканска лавина“ је један феномен својствен свим нацијама на Балкану. Исти проблеми и судбине. Лавина симболично представља једну јединствену позитивну енергију, која нас све обједињује. Рок бендови и бубњари, некада су били везивно ткиво свих народа на Балкану, а ја настојим да ту енергију задржим и даље, рекао је Драгољуб Ђуричић.
Свирајући бубњеве доспео је до састава „Мама Коко“ са којим је пратио поп певача Здравка Чолића на чувеној турнеји „Путујући земљотрес“ 1978. године, а потом је био тражени студијски музичар и члан рок састава „Ју група“, „Леб и сол“ и „Кербер“.
„Балканска лавина“ окупља бубњаре из разних крајева Србије. Након четрдесет година богате музичке каријере, Ђуричић настоји да публици понуди нов доживљај оригиналног музичког израза, јединствене енергије и универзалне поруке.
- Београдски бубњари су познати у целом свету. На мојим концертима учествује читава плејада наших познатих бубњара: Игор Малешевић, Лав Братуша, Пеђа Милутиновић, Кепа Стојановић, Гарат Витијан, Дадо Маринковић и многи други. Волео бих да Београд буде бубњарски центар света, где би се у једном дану окупили најбољи светски бубњари и направили спектакл какав ниједна престоница до сада није имала, те да тај догађај постане традиционалан и буде препознатљив бренд Србије, додао је Ђуричић.
Данас у време ријалитија и интернет зависности, посебно у малим срединама тешко је анимирати људе да се покрену из неке своје зоне комфора, у коју су се уљушкали. Људи зачарано зуре у тв екране, помно пратећи дешавања у „Паровима“, „Фарми“, „Великом брату“. Осим повремених приказивања позоришних представа и наступа локалног фолклорног ансамбла. Богатићу су потребни чешће овакви концерти, а ја ћу се потрудити да их у будућности буде више, те да се учесталим концертима препричавају квалитетна културна дешавања одржана у нашем месту, а не дешавања из ријалити емисија и жуте штампе.
За то ће бити потребна и подршка локалне самоуправе, баш као што смо је имали и сада, рекао је организатор концерта Иван Станчетић, естрадни менаџер и продуцент из Богатића.
У паузама концерта, на сцени је наступила и Александра Гага Ђокић из Богатића, солисткиња на гитари. Овогодишња турнеја „Балканске лавине“ кренула је из Богатића, а концерти ће бити организовани у многим градовима Србије, као и на традиционалној манифестацији „Дан бубњара“, која ће се одржати у Београду 20. фебруара.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa