Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
УРЕЂЕЊЕ ЦЕНТРА СЕЛА СКРАЂАНИ

ДОБРА САРАДЊА СА ГРАДОМ

Средствима града и радом мештана села Скрађани, реконструисан је део Дома културе у овом мачванском селу
Кроз пројекат „Два на динар“, мештани села Скрађани, у сарадњи са градом, реконструисали су део зграде Дома културе. Град је за ову инвестицију издвојио 350. 000 динара, а мештани су помогли својим радом. Они планирају да наставе сређивање овог објекта.
- Град је купио материјал, а мештани су радили бесплатно. Овакав вид сарадње може да буде пример осталим месним заједницама. Планирамо да средимо фасаду на Дому културе и уредимо санитарни чвор. Све са идејом да деца у овом селу имају адекватан простор да тренирају и прате културно-уметничке садржаје, нагласио је Драган Станковић, одборник у Скупштини града Шапца.
Мештани су се радо одазвали позиву да помогну.
- Село је мало, али сложно. Лако смо се договорили о томе шта ће ко да ради. Људи знају да смо ово урадили да би центар нашег места изгледао лепше, рекао је мештанин Владан Максимовић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић похвалио је пример слоге мештана Скрађана, који су показали да када се људи удруже, много лакше решавају проблеме.
- Када тежимо добрим циљевима, резултат је увек позитиван. Град Шабац је финансијски помогао реконструкцију Дома културе у Скрађанима, али овде је материјална страна у другом плану у односу на солидарност мештана села који су удруженим снагама, уз много воље, радили на уређењу. Ово је доказ да мештани села најбоље знају шта су њихове потребе, а Град ће увек бити ту да их подржи у остваривању. Похвалио бих месне заједнице Змињак и Скрађани, као добре примере села која могу да се развијају и напредују, рекао је градоначелник Шапца.
Мештани Месне заједнице Змињак-Скрађани планирају да аплицирају за средства од пореза на имовину, који се буде прикупио на овом подручју. Сарадњу са градом очекују и кроз доношење Стратегије о руралном развоју, која би требало да унапреди положај пољопривредника на подручју Шапца.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa