Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
ДОДЕЉЕНА СРЕДСТВА ЗА ПРОЈЕКТЕ У КУЛТУРИ

35 НОВИХ РАДОВА

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић уручио је у среду уговоре добитницима средстава за финансирање, односно суфинансирање пројеката у култури. Одлуком о додели средстава за финансирање/суфинансирање пројеката у култури, као и пројеката уметничких, односно стручних и научних истраживања у култури за 2016. годину, за 35 пројеката, из градског буџета, опредељено је 12.698.100 динара.
Честитајући свима који су добили прилику да заједно са градом, Шабац учине лепшим местом за живот, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић подсетио је на чињеницу да град Шабац издваја значајна средства за културу и труди се да што већем броју грађана пружи прилику да учествују у културном животу.
- Седам процената свог буџета одвајамо за културу, а држава само 0,8 одсто. То показује колико је граду Шапцу стало до тога да се развије на прави начин, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Игор Марсенић, члан тима градоначелника за визуелни идентитет града, захвалио је члановима комисије на преданом раду. Од великог броја радова пристиглих на конкурс, одабрали су најквалитетније пројекте, равномерно распоређене између традиционалних установа културе, невладиног сектора и различитих припадника креативне заједнице у Шапцу.
- То говори о богатству и разноврсности културног живота у Шапцу. Захвалан сам свима који у граду препознају партнера и учествују на конкурсу за програме културе. Верујем да ћемо и у наредним годинама имати успешну сарадњу и квалитетне програме, рекао је Марсенић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa