Инфо

5. август 2010.5. авг 2010.
ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ

РУКОВОДЕ СЕ ОСЕЋАЈЕМ

Шабачка канцеларија за младе и овог лета, обезбедила је садржајни образовни програм за све школарце који распуст проводе у граду. Њима су на располагању 22 двомесечна курса међу којима и “школа фотографије“ реализована у сарадњи са “Шабачком фотографском задругом“
- Након прошлогодишње обуке почетника из области фотографије и овог лета је дошло до сарадње нашег клуба и Канцеларије за младе. У прилог томе да је интересовање наших младих суграђана за овакав вид креативног изражавања велико, говори и податак да се за курс пријавило 75 деце. Колико ће их до краја остати, видећемо, али у сваком случају у нашем је интересу да подржавамо овакве акције и убудуће јер је ширење фотографске уметности један од наших основних задатака ““ изјавио је председник фото клуба “ШФЗ“ Владимир Ђинић, изразивши овом приликом искрену наду да ће неко од полазника школе у будућности почети и озбиљније да се бави фотографијом.
Задатак да децу подучи основама фотографије и ове године припала је члану клуба “ШФЗ“ и кандидату за мајстора фотграфије Браниславу Станковићу. Према његовим речима свако седмично “предавање“ је подељено на два дела. У првом деца уче како настаје фотографија, које су функције и могућности фото апарата, шта је то златни пресек, светло, основна правила композиције. У другом, млади ползници, међу којима, како тврди Станковић, има доста талентоване деце, доносе своје фотографије па их на часу заједно анализирају.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa