Инфо

5. август 2010.5. авг 2010.
РЕАГОВАЊЕ:

ПРОЈЕКЦИЈА ГРАДА НА РЕЦИ

Из географије већина житеља Србије зна да је Шабац на реци Сави. Међутим, да ли грађани Шапца стварно њега доживљавају речним градом, односно, да ли се користе благодетима које пружа река, а поготову ако је још већа
Гледајући по броју Шапчана који ових дана бораве на Сави,а да не говоримо изван купалишне сезоне, пре би се рекло да река протиче поред једног малог насеља, него поред града од 70 хиљада становника.
Сигурно се питамо које крив за то. Питања има увек више него одговора. По правилу риба смрди од главе, али сви ми сносимо малу одговорност. Једноставно ,да ли због физичке или духовне лењености шетњу или боравак поред реке замењујемо шетњом по соби или по улицама, које су изузев пешачких немало загађене гасовима из аутомобила, а о буци да и не говоримо.
Шабачки еколошки покрет је од свог оснивања, као једно од програмских начела поставио „силазак“ града на реку, јер се може рећи да је град „побегао“ од реке, јер је обрнуто нормална ствар. Настојалимо смо да својим активностима на обали Саве укажемо на значај реке и боравке поред ње.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa